logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rendőrnek adták ki magukat a csalók, börtön lett a vége

| Szerző: hirado.hu
Álrendőrök csaptak be időseket Újbudán. Az igazi rendőrök épp azután fogták el a csalókat, amikor egy nyugdíjas férfit akartak megkárosítani. A bűnszövetségben dolgozó páros megpróbált elmenekülni a rendfenntartók elől, két autót is összetörtek, de végül bilincsben végezték, és jelenleg a rácsok mögött várják további sorsukat.

A XI. kerületi rendőrök még 2021. október 13-án rendeltek el nyomozást akkor még ismeretlen tettesek ellen, akik az utcán szólítottak le egy idős férfit, és azt állították neki, hogy rendőrök, akik a környéken történt betörések ügyében nyomoznak – számoltak be a történtekről a a Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán.

Mint írják, a két férfi hazakísérte a nyugdíjast azzal az ürüggyel, hogy otthonában lefényképezzék pénzét és ékszereit. Hazaérve az idős férfi és felesége elővették értékeiket, amiket a tettesek egy óvatlan pillanatban elloptak. Az okozott kár több millió forint volt.

A csalók hónapokkal később még kétszer megpróbálkoztak ugyanezzel a trükkel, ám az egyik áldozat szemfüles szomszédja miatt meghiúsult az első lopási kísérlet. Második alkalommal azonban több százezer forintot zsákmányoltak.

 

Az újbudai rendőrök nyomozásának eredményei arra utalnak, hogy a bűncselekményeket ugyanaz a páros követhette el. A feltételezett tettesek autóját utolsó akciójuk után próbálták megállítani.

A két férfi a rendőrautók jelzéseit figyelmen kívül hagyva továbbhajtott, míg végül a XVI. kerületi Szlovák út és Timur utca kereszteződésében nekiütköztek két másik autónak és egy parkoló járműnek.

A két menekülő férfit és az egyik vétlen autó sofőrjét a mentők kórházba vitték.

A feltételezett elkövetőket ellátásuk után a XI. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő. L. Tamás 32 éves és R. Valentin 33 éves budapesti lakosokat bűnszövetségben elkövetett kifosztás bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Ajánljuk még