logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jövő Nemzete párt: Az EU új történelmet akar írni, ami veszélyes

A kétnapos CPAC konferencián hazai és külföldi előadók is felszólalnak. Szó esett csütörtökön az Európai Unió jövőjéről is. Az olasz Jövő Nemzete párt elnöke például azt mondta: az EU új történelmet akar írni, ami veszélyes. Varga Judit igazságügyi miniszter pedig arról beszélt: a kormány elsődleges célja a magyar emberek érdekeinek védelme. Éppen ezért fontos, hogy a vétójog és a konszenzus kultúrája ne tűnjön el a közösségből – hangzott el az M1 Híradójában.

Az olasz Jövő Nemzete pártjának elnöke is részt vesz a kétnapos CPAC konferencián, Budapesten. Francesco Giubilei az M1-nek adott külön interjúban arról beszélt, hogy Magyarország nagyon sokat tesz az alapvető emberi jogokért Európa-szerte. Szerinte a konzervatívoknak össze kell fogni az európai civilizációért, ezzel egy új Európai Uniót teremtve.

„Az EU a történelmet visszamenőleg meg akarja változtatni, új történelmet akar írni, van például ez a Cancel-kultúra vagy pedig a politikai korrektség, amellyel teljesen új történelmet akarnak írni, és ez veszélyes. Úgyhogy ez ellen közösen fel kell lépnünk, össze kell tartanunk, mert nagyon nagy a megosztottság jelenleg” – fogalmazott Francesco Giubilei.

A pártelnök a migrációról is szólt, hangsúlyozta:

meg kell védenünk a határainkat, meg kell őriznünk az identitásunkat, a kultúránkat, ezzel együtt pedig a keresztény értékeinket is.

Körbe vesznek bennünket az álhírek, amelyek ma már hihetetlen gyorsasággal terjednek a médiában, ez pedig óriási veszélyeket rejt” – mondta Németh Balázs a közmédia műsorvezetője, aki a témában előadást is tartott a konferencián.

„Nagyon-nagyon könnyen terjednek veszélyes hírek, álhírek, és nagyon nehéz egyébként megtalálni, hogy melyik az igazi hír és melyik az álhír. Az a jövőnek a nagy kérdése, hogy ki fogja eldönteni, például az interneten vagy a közösségi oldalakon, hogy ki fogja eldönteni, kié lesz az a hatalom, hogy eldöntheti, hogy melyik hír az álhír. Erről szól most egy elég komoly csata a világban” – fejtette ki Németh Balázs.

De hetek óta zajlik a vita egy esetleges orosz olajat érintő embargóról.

Brüsszel ugyanis úgy léptetné életbe a hatodik szankciós csomagot, hogy azzal több uniós tagállamnak – például Magyarországnak is – többet ártana, mint Oroszországnak.

Ezért fontos, hogy a vétójog, az egyhangúság, a konszenzus kultúrája ne vesszen el az Európai Unióban” – hangsúlyozta Varga Judit az olajembargó elleni magyar vétó ügye kapcsán, majd leszögezte: a kormány a magyar emberek kívánsága és érdekei mentén képzeli el Európa jövőjét.

„Egyértelmű az üzenete annak a sok-sok ezer magyar állampolgárnak, akik természetesen Európában képzelik el a jövőnket, egy olyan Európában, amely okos. Amely ott erőlteti az integrációt, ahol a közös fellépésnek hozzáadott értéke van és nem akarja csorbítani a nemzetek szabadságát, hanem hozzájárul a szabadságunk kiteljesítéséhez” – szögezte le Varga Judit az igazságügyi tárca vezetője, miniszterjelölt.

Varga Judit leszögezte: a kormány továbbra is az Európai Unióban képzeli el Magyarország jelenét és jövőjét, ugyanakkor továbbra is kitart az orosz olajembargóval kapcsolatos álláspontja mellett. Nem szabad hagyni, hogy a háború árát a magyarokkal fizetessék meg, erre való a vétó- húzta alá a tárcavezető.

Ajánljuk még