logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Súlyos százezreket követelt, mert kibeszélték

Négy év börtönbüntetésre ítélt a Szekszárdi Törvényszék csütörtökön jogerősen egy 42 éves nagydorogi nőt, aki bántalmazott egy szintén nagydorogi férfit, és zsarolta annak élettársát.

A törvényszék közleménye szerint az elítélt 2020. április 16-án megjelent a férfi otthonában, és nehezményezte, hogy őt „kibeszélte”, ezért többször ököllel arcon ütötte. Ezután a férfi élettársától 200 ezer forintot követelt kártérítésként a vélelmezett sérelmek fejében.

Az elítélt nő 2020. április és június között többször kereste a sértettet azzal, hogy fizesse ki a követelt összeget, és megfenyegette, hogy ha nem fizet, „elveszi a családi házát, intenzívre teszi, kitöri a gerincét, megveri, kitapossa a belét, kórházba juttatja, elvágja a torkát”. A sértett nő több alkalommal letiltotta a zsaroló telefonszámát, aki ezután a sértett családtagjain keresztül gyakorolt nyomást rá.

Az elítélt eközben 800 ezer forintra emelte a követelését;

a fenyegetések hatására 2020. május 10. után a sértett nő 110 ezer forintot ki is fizetett neki. Az elkövető június 6-án fiával és lányának élettársával megjelent a sértett munkahelyén, akit arra utasított, hogy tegyen tartozáselismerő nyilatkozatot. A nő ebben vállalta, hogy a „tartozása” fejében lakóházát a zsaroló tulajdonába adja.

A Szekszárdi Törvényszék a zsarolás és a folytatólagosan elkövetett önbíráskodás mellett – más ügyben elkövetett – jármű önkényes elvétele, lopás, ittas járművezetés és testi sértés miatt is bűnösnek mondta ki a nőt, akit négy évre eltiltott a közügyek gyakorlásától, illetve egy év két hónapra a közúti járművezetéstől.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még