logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Magyarországnak megvan a receptje a progresszív dominancia ellen

| Szerző: hirado.hu
Magyarország az a laboratórium, ahol kikísérletezték a progresszív dominancia ellenszereit – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a CPAC Hungaryn, azaz a Konzervatív Politikai Akció Konferencián, Budapesten. Ez az amerikai jobboldali, konzervatív tábor legfontosabb politikai gyűlése, amelyet 1974-ben indított útjára az Amerikai Konzervatív Unió, és amelyet először rendeznek Európában. Orbán Viktor nyitóbeszédében úgy fogalmazott, hogy az amerikai és az európai konzervatívoknak össze kell fogniuk, hogy együtt harcoljanak a nyugati civilizáció megmentéséért.

Minden magyar nevében köszönöm, hogy megtisztelnek bennünket jelenlétükkel – köszöntötte a résztvevőket.

Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédében úgy fogalmazott: szerencsés egybeesés, hogy az eseményre egy hónappal a választási győzelem után került sor. Mindig jó az, ha az ember barátok között beszélhet, és jó, ha a szavai mögött van fedezet. Most ez utóbbiból sincs kevés – utalt a kétharmados választási győzelemre.

Nagy utat tettünk meg a 80-as években terjesztett szamizdatoktól, most pedig az amerikai republikánusok legfontosabb politikai gyűlése zajlik nálunk. Korábban irigyeltük a vitakultúrájukat, szabadságukat, és szurkoltunk Reagan elnöknek. Nekünk csak a kommunista funkcionáriusok jutottak, és az általuk teremtett nyomasztó légkör, ami negyven éven át velünk volt – emelte ki.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy hogyan győzték le a kommunistákat, majd a liberálisokat és legutóbb a nemzetközi liberális baloldal Magyarország ellen küldött csapatait. A politikai csatában csakis a legjobbak maradnak talpon, a győzelem végső feltétele pedig, hogy te legyél a legjobb. Nyugaton van egy olyan probléma, amivel mi már sikeresen megküzdöttünk. A liberálisok uralják a médiát, a véleményeket, a progresszív baloldal mondja meg mi a helyes és mi a helytelen – mutatott rá.

Harminc éve itt is a baloldal volt hatalmon, sőt kommunista diktatúra volt. Az államapparátus azon dolgozott, hogy bebetonozza a kommunisták hatalmát. Ugyanolyan woke kultúra volt, mint ma nyugaton, csak a kritikai fajelméletet még tudományos szocializmusnak nevezték és egyetemen tanították. Politikai korrektség, orwelli újbeszél, állam által irányított nyilvánosság és a jobboldaliak megbélyegzése – sorolta.

Mi fellázadtunk, és a 80-as évek végén úgy döntöttünk, elég volt. Vissza akartuk szerezni hazánkat és szabadságunkat. A kommunisták rendőrattakot küldtek, de mi kitartottunk és győztünk – emlékezett.

Felidézte, hogy a liberálisok és a konzervatívok kötöttek egy antikommunista paktumot a kommunizmus alatt, majd a legelső alkalommal a liberálisok a posztkommunisták mellé álltak, és két vállra fektették a magyar jobboldalt.

Kiemelte, hogy Donald Trumpnak ugyan elvitathatatlan érdemei vannak, de mégsem választották újra.

Úgy járt, ahogyan a magyar jobboldal 2002-ben, a baloldali mocsár lehúzott bennünket. A következő nyolc évben elköltötték az emberek pénzét, félkatonai csoportok masíroztak, erőszakhullám uralkodott az utcán és etnikai alapú gyilkosságok zajlottak – idézte fel a 2002 és 2010 közötti időszakot a miniszterelnök.

Úgy vélte, a progresszív kormányzás gyümölcse magért beszél: recesszió és erőszak.

A 2002 utáni helyzetben nem törődtünk bele kisebbségi helyzetünkbe és 2010-ben visszatértünk. Nyolc év alatt tégláról téglára építkeztünk, és Magyarország az a laboratórium, ahol a progresszív dominancia ellenszerét kikísérleteztük.

Most tavasszal megkaptuk a negyedik dózist és a beteg teljesen meggyógyult, a recept szabadon felhasználható – hangsúlyozta, hozzátéve: Magyarországnak megvan a receptje a progresszív dominancia ellen.

Orbán Viktor 12 pontban foglalta össze a magyar receptet:

  1. A saját szabályaink szerint kell játszani.
   Győzni csak úgy lehet, ha nem fogadjuk el a mások által kínált megoldásokat és utakat. Nem szabad, hogy eltántorítson, ha bajkeverőként kezelnek, sőt az a gyanús, ha ez nem történik meg. Aki az ellenfelei szabályai szerint játszik, az veszíteni fog.
  2. Nemzeti konzervativizmus a belpolitikában.
   Azért kell támogatni az egyházakat és családokat, mert belőlük épül a nemzet. Azért építettünk kerítést a déli határra, mert a magyar emberek ezt akarták. A progresszívek gyenge pontja, hogy a vágyálmaikat akarják rákényszeríteni a valóságra, amit az emberek nem szeretnek.
  3. Nemzeti érdek a külpolitikában.
   A progresszívek szerint a külpolitika az ideológiák harca. Azonban ez hibás képlet. A nemzet az első. Érdekalapú külpolitikára van szükség, bár ez nem könnyű. A szomszédunkban dúló háborúban például elítéljük az agresszort és támogatjuk a rászorulókat, de nem engedjük, hogy a magyarok fizessék meg a háború árát.
  4. Legyen médiánk!
   A progresszív baloldal őrültségeit csak akkor lehet bemutatni, ha van jobboldali média is. A baloldal véleménye azért tűnik erősebbnek, mert őket támogatja a baloldali média. A régi ethosz, hogy a pártpolitikának és a sajtónak el kell különülnie, de ez Amerikába sincs így, hiszen a demokraták oldalán megszámlálhatatlan médium áll.
  5. Leplezd le az ellenfeleid szándékát!
   Donald Trumpnál nagyobb tabudöntögető aligha volt, de a holnap tabuit is le kell dönteni. Mi Magyarországon előre megmondjuk mire készül a baloldal. Napvilágra hozzuk az ügyet, amit először tagadnak, de végül mégiscsak bebizonyosodik, hogy valóban az a tervük, amit mi mondtunk.
  6. A gazdaság fontossága.
   A baloldal a gazdaságot elvont eszmék szerint akarja működtetni. A jobboldalnak ez tilos, csakis olyan gazdaságpolitikát szabad csinálni, ami mindenkinek jó. Erről szól az a mondásunk, hogy velünk azok is jól járnak, akik nem ránk szavaznak. Az emberek előre szeretnének jutni, és ha egy jobboldali kormány nem tudja ezt kínálni, bukásra van ítélve.
  7. Ne szorulj ki a szélére!
   Az emberek se a szélsőjobból, se a szélsőbalból nem kérnek. A két szélsőség között nincs különbség. A szavazók nagy részét valójában ez eltávolítja, és veszíteni fog, aki összeesküvés-elméletekbe bonyolódik.
  8. Mindennap olvassunk!
   A bonyolult dolgok megértésére és átadására a könyveknél nincs jobb eszköz. A világ egy bonyolult hely, és ennek megértésében segítenek a könyvek. Megérthetjük belőle, hogy ellenfeleink hogyan gondolkodnak és hol hibázik az ő észjárásuk.
  9. Legyen hited!
   A hit hiánya veszélyes. Ha valaki nem hisz abban, hogy lesz végelszámolás, akkor azt hiszi, hogy bármit megtehet. A hitélettel való foglalatoskodás által a sikerek is könnyebben jönnek.
  10. Keress barátokat!
   Ellenfeleink a progresszív liberálisok és marxisták összetartanak, míg mi konzervatívok képesek vagyunk apróságokon is összekapni, de ha a politikában boldogulni akarunk, akkor a közös pontokat kell keresni és azokra kell fókuszálni.
  11. Építs közösségeket!
   Nincs konzervatív politikai siker közösség nélkül. Minél kevesebb a közösség és minél magányosabbak az emberek, annál jobban közelednek a liberálisokhoz, minél erősebbek a közösségek, annál többen szavaznak a jobboldalra.
  12. Építs intézményeket!
   A politika felől értelmezhető intézmények generációkon át velünk maradnak, új gondolatok, új emberek kellenek. Ők a muníció, és ha ez elfogy, az ellenfeleink győznek.

Furcsa, de igaz, hogy a pusztító ideológiák, a fasizmus és a kommunizmus nyugatról származik. Sosem gondoltuk, hogy a kommunisták nyugatról is visszatérhetnek. A progresszívek az egész nyugati civilizációt belülről fenyegetik. A mi dolgunk az Európai Unióval van, míg az amerikaiaknak az Egyesült Államokkal. Ugyanazok az emberek, ideológiailag képzett arctalan emberek ülnek Brüsszelbe és Washingtonban. El akarják törölni a nyugati életformát, amit nyugaton a hidegháború alatt vívtak ki, mi pedig a kommunisták elüldözésével.

Csak szervezetten lehetünk sikeresek, barátokra kell lelnünk, és vissza kell vennünk az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben. 2024-ben elnök- és kongresszusi választások lesznek Amerikában, nálunk európai parlamenti választás lesz. Ezeket a választásokat magyar miniszterelnök sorsdöntőnek nevezte.

A magyar lecke az, hogy nincs csodafegyver, csak munka van, amit csinálni kell – zárta szavait Orbán Viktor.

Ajánljuk még