logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor rekorder lett

Orbán Viktort ötödszörre választották meg az országyűlési képviselők Magyarország miniszterelnökévé. Ezzel kétségtelenül ő a legnagyobb tapasztalattal rendelkező politikus ma Magyarországon. De az egész magyar parlamentáris történelmet figyelembe véve is rekorder a Fidesz elnöke. Tizenhat éven keresztül vezette már hazánkat és hétfőn újabb négy évre kapott felhatalmazást az Országgyűléstől. Ezzel az európai demokráciákban is kiemelkedő – hangzott el az M1 Híradójában.

Az 1994-től 1998-ig kormányzó MSZP–SZDSZ-koalíció négy évének kemény megszorító intézkedései után a választások a Fidesz győzelmét hozták. Orbán Viktor 35 évesen lett először miniszterelnök.

2010 hozta meg Orbán Viktor és a Fidesz nagy visszatérését. Nyolc év ellenzékiség után kétharmados győzelmet aratott a párt szövetségesével, a KDNP-vel együtt.

2014-ben másodszor is kétharmados győzelmet aratott a Fidesz és a KDNP az országgyűlési választásokon.

Orbán Viktor újraválasztását követő beszédében hangsúlyozta: bár kormányának kétharmados többsége van a parlamentben, mindig három harmadot, vagyis minden magyart képvisel majd.

2018-ban ismét kétharmados győzelmet aratott a Fidesz–KDNP-pártszövetség. A választás éjszakáján mondott beszédében Orbán Viktor hangsúlyozta, lehetőséget kaptak, hogy megvédjék Magyarországot. Miután az Országgyűlés immár negyedszer is miniszterelnöknek választotta, felszólalásában többek között arról beszélt, hogy a magyarok válasza a megváltozott világra az, hogy

a zátonyra futott liberális demokrácia helyett felépítették a 21. századi kereszténydemokráciát, amely garantálja az ember méltóságát, szabadságát és biztonságát.

Megvédi a férfi és a nő egyenjogúságát, a hagyományos családmodellt. Féken tartja az antiszemitizmust, megvédi a keresztény kultúránkat, és esélyt ad nemzetünk fennmaradására és gyarapodására” – fogalmazott akkor a miniszterelnök.

Akkora győzelmet arattunk, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egészen biztosan

– ezt már a Fidesz–KDNP 2022-es országgyűlési választási győzelme után mondta a Orbán Viktor.

Hatalmas győzelmet arattunk, jelentette ki április harmadikán, a 2022-es országgyűlési választás éjszakáján Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a kormánypártok budapesti eredményváróján. A kormányfő hangsúlyozta: a győzelem szinte minden lehetőségét kimerítették.

A választáson a Fidesz–KDNP több mint 3 millió listás szavazatot kapott. Ez eddig még egy pártnak sem sikerült. A kormánypártok így összesen 135 mandátumot szereztek. Ezzel sorozatban negyedszer lesz kétharmados Fidesz–KDNP-többség az Országgyűlésben.

Áder János köztársasági elnök április végén a Sándor-palotában felkérte az új kormány megalakítására Orbán Viktort, aki a felkérést elfogadta.

Kapcsolódó tartalom

Múlt pénteken Kerethirdetés címmel bejegyzésében osztotta meg a következő kormány tagjainak névsorát Orbán Viktor a közösségi oldalán. A miniszterelnök posztjában azt is írta, hogy együtt erő vagyunk.

Orbán Viktor miniszterelnök a köztársasági elnök felkérésének eleget téve lefolytatta konzultációit a kormányalakításról, és megállapodott leendő kormányának minisztereivel a következő négy év közös munkájáról – tájékoztatta az MTI-t a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Havasi Bertalan emlékeztetett: Orbán Viktor korábbi nyilatkozataiban kifejtette, hogy a veszélyek évtizede áll előttünk; háború van, ennek következtében egész Európában emelkednek az árak, komoly energiaválság jelei mutatkoznak, megpróbáltatások előtt állnak az európai gazdaságok, és a járványok korából sem lábaltunk még ki. Április 3-án az emberek világos döntést hoztak: elvárják az ország vezetőitől, hogy ezekkel a veszélyekkel szemben megvédjék őket, megvédjék Magyarországot. Ki kell maradni a háborúból, és a kibontakozó európai gazdasági válság kérdéseire olyan válaszokat kell adni, amelyek lehetővé teszik, hogy Magyarország megőrizhesse elért eredményeit. Magyarországnak olyan kormányra van szüksége, amely alkalmas arra, hogy az ország előtt álló kihívásokra jó válaszokat tudjon adni.

Ajánljuk még