logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Magyarország segít: továbbra is folyamatosan indítják a segélyszállítmányokat

Továbbra is folyamatosan indulnak segélyszállítmányok a magyar–ukrán határra, illetve a határ túloldalára. Kedden például a Matthias Corvinus Collegium diákjai által összegyűlt adományokat vitték el Budapestről a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet segítségével. De a Máltai Szeretetszolgálat is folyamatosan segít – számolt be róla az M1 Híradója.

A Máltai Szeretetszolgálat kisbusza délelőtt érkezett meg Beregsurányba. Ahogyan eddig is, élelmiszerek és higiéniás eszközök voltak a csomagtartóban. Ezúttal ruhákat is vittek a rászorulóknak. Közben mentálisan is próbálják segíteni a menekülteket.

Nem sokkal ezután a menekülteket szállító kisbusz is megérkezett.

Egy Odessza melletti kisvárosból érkeztem ide, egy héttel ezelőtt még nem gondoltam volna, hogy itt leszek. Sportolok, és Ausztriába szeretnék továbbmenni, hogy ott tudjam folytatni a SUP-karrierem” – mondta egy ukrán menekült fiú.

A Matthias Corvinus Collegium (MCC) korábban 15 tonnányi adománnyal és kétmillió forinttal segítette Kárpátalját. Most újabb, többtonnányi adományt indítanak útnak az Ökumenikus Segélyszervezettel.

A mai rakományunkon felül is komoly adomány van még itt az MCC épületében, a diákjaink gyűjtötték össze, és azt szeretnénk, hogy ezt az adományt az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével oda juttassuk el, ahol erre a legnagyobb szükség van – mondta Valentinyi Pál, az MCC stratégiai igazgatója az M1 Híradójának.

Hétfőn is sokan, csaknem 7600 an érkeztek Magyarországra Ukrajna felől. 4448-an a magyar–ukrán határszakaszon, Románia felől pedig 3113-an. Hétfőn 294 embernek állított ki a rendőrség ideiglenes tartózkodási engedélyt, ami egy hónapig érvényes.

Ajánljuk még