logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Sokan próbáltak illegálisan bejutni az országba vasárnap

| Szerző: hirado.hu
A hétvégén a határon szolgáló összesen 662 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák vasárnap – olvasható a rendőrség honlapján.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 19 esetben összesen 112 határsértőt tartóztattak fel Tompa, Bátmonostor, Dunavecse, Kisszállás, Vaskút, Kiskunhalas, Katymár, Nagybaracska, Hóduna, Kelebia, Kecskemét és Hercegszántó közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 32 esetben összesen 297 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Üllés, Nagylak, Szatymaz, Ruzsa, Röszke, Ásotthalom és Szeged közigazgatási területén.

Baranya megyében Mohács külterületén 2, Komárom-Esztergom megyében Tata külterületén 12, míg Pest megyében Budaörs közigazgatási területén egy illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során jemeni, afgán, pakisztáni, tunéziai, palesztin, bangladesi, szír, marokkói, indiai, guineai, kenyai, iraki és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 19 esetben összesen 238 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 7 esetben 97 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 12 esetben 141 főt.

Embercsempészés miatt négy ember ellen, míg közokirat-hamisítás miatt három személy ellen indult büntetőeljárás vasárnap.

A címlapfotó illusztráció.

 

 

Ajánljuk még