logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kövér László tette helyre Gyurcsány Ferencet a parlamentben

Törvénytelennek nevezte az új kormányt Gyurcsány Ferenc az Országgyűlésben. A bukott miniszterelnök napirend előtti felszólalásában azt mondta: a választás nem a népakaratot fejezte ki, mert szerinte nem volt szabad és tisztességes. A DK elnökét Kövér László tette helyre. A házelnök azt mondta: Gyurcsány Ferencnek nincs joga törvénytelennek minősíteni a törvényesen megválasztott kormányt, és ez volt az utolsó, hogy ezt megtehette. Kövér László szavai alatt a DK-frakció kivonult az ülésteremből – számoltak be róla az M1 Híradójában.

Mi a megalakuló kormányt törvénytelennek tekintjük” – jelentette ki Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke az Országgyűlés hétfői ülésén, napirend előtti felszólalásában.

Gyurcsány Ferenc bár elismerte, hogy a Fidesz–KDNP megnyerte a választást, csupán néhány órával Orbán Viktor miniszterelnöki eskütétele előtt arról beszélt, hogy szerinte a szavazás nem a népakaratot fejezte ki, mert a választás nem volt szabad és tisztességes.

Kövér László házelnök emlékeztette a DK elnökét, hogy nincs joga törvénytelennek nevezni a demokratikusan megválasztott Országgyűlést. „Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy ez volt az első és utolsó olyan felszólalása az Országgyűléseben – legalábbis hogyha én vezetem az ülést –, amikor Magyarország törvényesen megválasztott kormányát törvénytelennek meri nevezni.

„Közlöm önnel a ciklus elején, hogy önnek nincsen joga ilyet tenni. Különösen nincsen erkölcsi alapja sem, miután ön szándékosan a polgárháború szélére juttatta Magyarországot 2006-ban. Ön minden létező és elképelhetetlen bűnt elkövetett ez ellen a nemzet ellen és ez ellen az ország ellen, és ez ellen a demokrácia és jogállam ellen” – fogalmazott az Országgyűlés hétfői ülésén Kövér László.

Ezután a DK elnökének adott válaszában Dömötör Csaba államtitkár azt mondta:

„egyáltalán nem lepődünk meg azon, hogy egy posztkommunista erő nem fogadja el egy demokratikus választás eredményét”.

A baloldal csak és kizárólag akkor fogadja el egy demokratikus választás eredményét, ha nyer – tette hozzá az államtitkár. A DK képviselői nem várták meg a felszólalását, látványosan kivonultak a teremből.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azonban elmondta: az volt a törvénytelen, amikor Gyurcsány Ferenc a saját népére lövetett. A bukott miniszterelnök pedig azóta sem kért bocsánatot, sem az Országgyűléstől, sem a magyaroktól, és ami a legfontosabb, az áldozatoktól sem.

„Bő egy évvel ezelőtt mit mondott ezen a helyen? Azt mondta Gyurcsány Ferenc, hogy győzni fognak, és a jobboldaliakat el fogják vinni, nem lesz kegyelem, viszontlátásra. Így hangzott. Nagyon nem így lett. A magyarok a baloldali politikára mondták végül azt, hogy viszontlátásra, és ezt a felszólalást végighallgatva úgy látszik, hogy mégis folytatják” – fogalmazott Dömötör Csaba.

Hozzátette: a baloldalnak egyetlenegy dologban volt igaza, mégpedig abban, hogy a hatalom a népé, ők pedig most sokadjára szavazták ki a baloldalt, és ameddig Gyurcsány Ferenc a vezetőjük, ez így is marad – szögezte le az államtitkár.

Ajánljuk még