logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fontos változást jelentette be idegenrendészet

A korábbiaktól eltérően az Ukrajnából menekülők a Budapest X. kerületi Harmat utca 131. szám alatt található ügyfélszolgálati irodán a továbbiakban kizárólag hétköznap, nyitvatartási időben nyújthatják be menedékes kérelmüket – közölte az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) pénteken az MTI-vel.  

A főigazgatóság azt javasolja, hogy az érintettek az ügyfélszolgálatra érkezés előtt előzetesen töltsék fel elektronikusan adataikat, amelyet megtehetnek a „Menedekes” applikáción vagy az Enter Hungary felületén keresztül. Az applikációt letölthető az OIF honlapjáról, és az adatok elektronikus megküldésével gyorsul az ügyintézés, így a személyes megjelenést követően már csak az adatok ellenőrzése, a fénykép és ujjnyomat rögzítése szükséges.

Ukrajnából érkezett menekülteket regisztrálnak a budapesti BOK csarnokban létesített humanitárius tranzitpontban 2022. április 22-én.
MTI/Máthé ZoltánKözölték: a honlapukon továbbra is folyamatosan frissítik a háború elől érkezőknek szóló, három nyelven elérhető tájékoztatóikat.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – péntek reggeli adatok alapján – eddig 21 320 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált.

A kérelmek elbírálása folyamatos, határidőn belül történik, eddig 11 647 ember esetében született elismerő döntés – áll a közleményben.

Ajánljuk még