logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Feketerigó-fiókákat mentettek meg a tűzoltók

| Szerző: hirado.hu
Egy magas fűzfa ága egy tujára zuhanva leszakította a három fekete rigó fészkét. Bauer Ákos tűzoltó százados, szolgálatparancsnok vezetésével a tűzoltók gondozásukba vették a fiókákat.

Balesetveszélyes, kettéhasadt fa miatt kérték nemrég a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók segítségét. A tíz méter magas fűzfa ága egy tujára zuhanva leszakította három apró feketerigó fészkét. Bauer Ákos tűzoltó százados, szolgálatparancsnok vezetésével a tűzoltók gondozásukba vették a fiókákat.

A százados gyakorlott madármentő, korábban már egy galamb- és egy harkályfióka nevelését is segítette. Így tudta, hogy a legfontosabb a kis fekete rigókat melegen kell tartani, számukra ivóvizet és eleséget biztosítani – olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi média oldalán.

A közeli családi ház lakói adtak egy dobozt, amelybe óvatosan áthelyezték a fiókákat. A káreset felszámolását követően, a laktanyába visszafelé tartva lisztkukacokat kaptak egy állateledel üzletben, ahol a madármentő akcióhoz csatlakozva az eladók felajánlották az eleséget. A laktanyába érve a tűzoltók a kis rigókat többször megetették és megitatták.

A fiókák az éjszakát igazán különleges helyen, a szolgálatparancsnoki irodában töltötték, ahol a gondos felügyelet mellett az asztali lámpa fényénél melegedhettek. A fekete rigókat végül Bauer Ákos a reggeli szolgálatváltást követően Dunaújvárosból Sukoróra vitte, ahol a Vadmadárkórház vette gondozásába őket.

 

Ajánljuk még