logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Dömötör: Az új kormány legfontosabb feladata, hogy megőrizze Magyarország békéjét és biztonságát

A választás eredményeivel összhangban az új kormány legfontosabb feladata, hogy megőrizze Magyarország békéjét és biztonságát. Ezt a törekvést tükrözi az új kabinet szerkezete és a minisztériumok közötti munkamegosztás is – tudatta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken közleményben az MTI-vel.

 

Dömötör Csaba kifejtette: az említett cél érdekében meg kell erősíteni a miniszterelnök közvetlen munkaszervezetét; éppen ezért a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok a jövőben a Miniszterelnöki Kabinetirodához tartoznak majd, felügyeletüket Papp Károly látja majd el államtitkári rangban.

A szerkezeti változás hatékonyan segíti majd a kormányfőt abban, hogy minden fórumon érvényesítse a béke és biztonság megőrzését célzó kormányzati szándékot

– tette hozzá.

Mint írta, a miniszterelnök munkaszervezetének erősítése megfelel a nemzetközi gyakorlatoknak is: a nemzetbiztonsági szolgálatok számos uniós országban tartoznak a kormányfők és a kancelláriaminisztériumok szervezeti rendjébe.

A nemzetbiztonsági szolgálatok hatásköreit és működési rendjét a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló sarkalatos törvény továbbra is szigorúan meghatározza – rögzítette az államtitkár.

Mint ismert Orbán Viktor pénteken nevezte meg új kormányának minisztereit, erről ide kattintva olvashat többet.

A címlapfotón: Orbán Viktor miniszterelnök (b4) a kormányalakításról folytatott megbeszélésen a Karmelita kolostorban 2022. május 11-én. A tanácskozáson Csák János (j2), Gulyás Gergely (b5), Lázár János (b6), Nagy István (b2), Nagy Márton (j6), Navracsics Tibor (b7), Palkovics László (b), Pintér Sándor (j4), Rogán Antal (j3), Semjén Zsolt (b3), Szalay-Bobrovniczky Kristóf (j5) és Varga Judit (j) vett részt (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Ajánljuk még