logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hétfő délután teheti le kormányfői esküjét Orbán Viktor

| Szerző: hirado.hu
A parlament oldalán megjelent napirendi javaslat szerint Orbán Viktor május 16-án, hétfőn teheti le ötödször a kormányfői esküt.

 

Orbán Viktor május elején beszélt arról a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy május 16-án szeretné letenni a miniszterelnöki esküt.

A parlament honlapján megtalálható napirendi javaslat szerint, ha az Országgyűlés elfogadja a napirendet, akkor az azonnali kérdések és válaszok órája után a miniszterelnök megválasztásáról kora délután döntenek a képviselők.

A miniszterelnök megválasztáshoz az országgyűlési képviselők több mint felének szavazata szükséges. Mivel a Fidesz–KDNP több mint kétharmados többséggel rendelkezik a parlamentben, így aligha lehet kétséges a szavazás kimenetele.

Az új kormányzati struktúra és a kormány tagjainak bemutatását Orbán Viktor május végére jósolta a Kossuth Rádióban.

Arról is beszélt, hogy jelentősen át szeretné alakítani a kormány szerkezetét, teljesen más kormányzati vagy miniszteri szerkezetet képzel el, mint ahogy korábban ezt a választópolgárok megismerhették.

Kapcsolódó tartalom

Azóta közösségi oldalára is feltöltött egy képet, melyen a potenciális kormánytagok társaságban tárgyal.

A tanácskozáson Csák János, Gulyás Gergely, Lázár János, Nagy István, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Palkovics László, Pintér Sándor, Rogán Antal, Semjén Zsolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Varga Judit vett részt.

Áder János azóta leköszönt köztársasági elnök április végén kérte fel Orbán Viktort a kormányalakításra.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még