logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A szakértő elmondta, mi történne az energiaembargó után

| Szerző: hirado.hu
Az embargó rövid távon aligha lenne büntetés Oroszország számára, hiszen a bevételei növelésén keresztül lehetővé tenné a háború hosszabb távú finanszírozását – húzta alá a Századvég Gazdaságkutató energiapolitika üzletágának vezetője.

 

Brüsszel végső érve az olajembargós javaslata kapcsán, hogy morális kötelességünk elviselni a magasabb költségeket azért, hogy Oroszországot megbüntessük – véleményezte közösségi oldalán Hortay Olivér, a Századvég Gazdaságkutató energia- és klímapolitika üzletágának vezetője a tervezett uniós intézkedést.

 

A szakértő kifejtette, hogy a brüsszeli energiaembargó-intézkedések nem pusztán magasabb költségeket eredményeznének, hanem háztartások millióit fosztanák meg a kellő mértékben felfűtött otthon kényelmétől, recesszióba taszítanák a gazdaságot, ami munkahelyek megszűnéséhez vezetne, és jelentős mértékben visszavetnék Európa geopolitikai pozícióját.

Másfelől úgy tűnik, hogy az embargó rövid távon aligha lenne büntetés Oroszország számára, hiszen a bevételei növelésén keresztül lehetővé tenné a háború hosszabb távú finanszírozását – tette hozzá.

Az energiaszállításokat érintő szankciók kapcsán a pragmatikus és morális érvek valójában egy irányba mutatnak: az intézkedéseket nem szabad elfogadni

– húzta alá Hortay Olivér.

 

Ajánljuk még