logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ismét változik a forgalmi rend a 3-as metró felújítása miatt

A 3-as metróvonal felújításának folytatása és új állomások forgalomba helyezése miatt változik a forgalmi rend – közölte a BKV. Zrt. kedden.

A BKV Zrt. és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közös közleménye szerint a metrófelújítás utolsó szakaszához kapcsolódóan kiépítik a felszíni autóbuszos pótlás biztosításához szükséges infrastruktúrát, s ez forgalomkorlátozásokkal jár.

A következő napokban útszűkületekre, időszakos sávlezárásokra, forgalomterelésekre kell számítani több ütemben, a Váci út – Petneházy utca, Váci út – Róbert Károly körút és Üllői út – Szentkirályi utca csomópontokban.

Csütörtök reggel 7 órától június 18-ig pedig

mindkét oldalon megszűnik a parkolás a Szentkirályi utcában, az Üllői út és Baross utca közötti szakaszon.

Az Üllői út irányában buszsávot fognak kialakítani, míg a közforgalom számára a Baross utca felé továbbra is megmarad a megszokott egyirányúsítás – ismertették.

Kitértek arra is, hogy hamarosan forgalomba helyezik a Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák állomásokat. Ezt követően Göncz Árpád városközpont és Kálvin tér között lesz a metrópótlás – olvasható a BKV Zrt. és a BKK közös közleményében.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még