logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Giro d’Italia: Különleges drónfelvételek kerültek elő a huszárvágtáról

| Szerző: hirado.hu
Az egész világot lenyűgözte a Giro d’Italia magyarországi Nagy Rajtja: a versenyzők és a szervezők is kiemelték a profi szervezést és az elképesztő szurkolást. Közülük is kiemelkedik az a huszárroham, amellyel a martonvásári Szent László Huszáregyesület tagjai kápráztatták el a bringásokat és a nézőket. A lovasrohamról most különleges felvételek kerültek elő. Mutatjuk.

A versenyzők a Nagy Rajt martonvásári szakaszán tekertek éppen, amikor a martonvásári Szent László Huszáregyesület lovasai óriási vágtával megjelentek a mezőny mellett és hosszú métereken át tartották a lépést a sportolókkal, az élen haladó huszárkapitány, Varga Ferenc pedig kivont szablyával irányította a rohamot.

A képre kattintva galéria nyílik.

A verseny hivatalos Twitter-oldala a látottakról a következőképpen számolt be: „A Giro d’Italia nem csupán a kerékpározásról szól: a hagyományokról és sok-sok mókáról is”.

Az egész világot lenyűgöző huszárvágtáról Martonvásár Város Facebook oldala tett közzé egy rövid videót, melyből nemcsak eddig nem ismert részletek derülnek ki az előkészületekről, de láthatunk néhány drónfelvételt is a rohamról.

A huszárvágtáról készült hivatalos kisfilmet ide kattintva tekintheti meg (a huszárokat 0:58-tól láthatjuk).

Mint ismert Budapest és Visegrád közötti nyitószakasz a holland Mathieu van der Poel győzelmével ért véget. Valter Attila alig négy másodperces hátránnyal a 29. helyen ért célba, Fetter Erik még Visegrád előtt elesett, ő 2:22 perc lemaradással a 112. pozícióban zárt, míg Peák Barnabás 167. lett a győztestől 5:33 perccel elmaradva.

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => (Fotó: Luca Bettini/AFP)
    [image] => //hirado.hu/wp-content/uploads/sites/7/2022/05/329K8T8-highres-e1652083206835-1024x576.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Ajánljuk még