logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bombával fenyegetőzött a nyíregyházi tinédzser

| Szerző: hirado.hu
Kilencszáz gépkocsit vizsgáltak át a rendőrök egy nagyáruház parkolójában, miután egy fiatal azzal hívta fel a 112-es segélyhívó központot, hogy az egyik nagy nyíregyházi áruház parkolójában a gépkocsija alatt időzített bomba van.

A köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt soron kívül állítja bíróság elé a Nyíregyházi Járási Ügyészség a 14 éves fiút. A fiatal március másodikán, délben azzal hívta fel a 112-es segélyhívó központot, hogy az egyik nagy nyíregyházi áruház parkolójában a gépkocsija alatt időzített bomba van – olvasható az ügyészség honlapján.

A nagy erőkkel kivonuló rendőrök, katasztrófavédők és mentők lezárták az áruház parkolóját és egyenként vizsgálták át az onnan távozó személygépkocsikat, illetve az ott lezártan parkolókat is, így összesen kilencszáz jármű ellenőrzése történt meg. Mindez több mint három órát vett igénybe, nem kis kellemetlenséget okozva az áruház vásárlóinak és dolgozóinak.

A rendőrség végül még aznap elfogta az egyik közeli településen élő fiút, aki azonnal beismerte, hogy tőle származik a hamis bombafenyegetés, magyarázatként pedig annyit mondott, hogy csupán viccnek szánta a dolgot.

Ezért a bűncselekményért a törvény szerint egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Jelen ügyben a vádlott felfüggesztett fogházbüntetésre számíthat.

Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

Ajánljuk még