logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elhallgatta édesanyja előtt fia halálát Frenreisz Károly

| Szerző: hirado.hu
Bujtor István május 5-én lett volna 80 éves. A legendás színész 67 évesen hunyt el. Testvére, a Kossuth-díjas zenész, Frenreisz Károly a Család-barát stúdiójában emlékezett vissza, mekkora fájdalom volt elvesztése és bevallotta: nem volt szíve édesanyjuknak elmondani, hogy Latinovits Zoltán után második fiát is elveszítette.

Sok terve volt még Bujtor Istvánnak, sokáig reménykedtek felépülésében, ám a sors közbeszólt, idézte fel 2009-ben elhunyt testvére alakját a Család-barát stúdiójában Frenreisz Károly. Bujtor István Frenreisz István néven született Budapesten, Latinovits Zoltán féltestvére, Frenreisz Károly édestestvére volt.

„Édesanyánk egy évvel élte túl István halálát, és rám hárult a feladat, hogy elmondjam neki, második gyerekét is elvesztette. Édesanyám századik életévén volt túl, a befogadó memória pedig már annyira nem működik ebben a korban, ebben bízva nem mondtam el, hogy meghalt a fia. Nem tudtam neki megint ekkora fájdalmat okozni” – vallotta be a Család-barát stúdiójában Frenreisz Károly.

Kapcsolódó tartalom

Mikor a veszprémi kórházban betegeskedett István, sok helyen volt fellépésem és az emberek lépten-nyomon kérdezgették, mi van vele. Fantasztikusan jó érzés volt megtapasztalni, hogy mennyire szeretik őt az egész országban” – mondta a filmjei által halhatatlanná vált Ötvös Csöpiről. Szívében örökké él másik testvére, Latinovits Zoltán is, akinek művészete, színészi nagysága szintén feledhetetlenné tette alakját.

A megható beszélgetés, amely során a nézők láthatták Frenreisz Károly családi fényképeit is, újranézhető IDE kattintva.

Család-barát – hétköznap 10:25-től élőben a Dunán!

Ajánljuk még