logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egyértelmű, jól teljesíthető feladatot kaptak a diákok a magyarérettségin

Egyértelmű, jól teljesíthető feladatot kaptak a diákok – mondták a magyar tanárok az írásbeli érettségiről. Úgy látták, hogy a gyengébb tanulók is választhattak olyan feladatot, amit meg tudtak oldani. Állítólag a legtöbb diák vidáman, mosolygósan jött ki a teremből. Kedden matematikával folytatódik az érettségi, amiből nagyjából 73-74 ezren vizsgáznak – hangzott el az M1 Híradójában.

Korán indult a napja az iskolaigazgatóknak, ugyanis mint minden évben, úgy most is a kormányhivatalokban kapták meg hétfő reggel az érettségi feladatlapokat. Egy gyors összesítés után pedig útnak indultak a csomagok az iskolákba.

Nem sokkal később a diákok is megérkeztek. Idén már maszk és mindenfajta védőfelszerelés nélkül vizsgázhatott mindenki. Elsőként magyar nyelv és irodalomból közép vagy emelt szinten.

Így volt ez az ajkai gimnáziumban is, ahol

a diákok többsége magabiztosan vágott neki a megmérettetésnek.

A vírus a végzősöket is online tanulásra kényszerítette hónapokon át. Az igazgató azt mondta, igyekeztek minden segítséget megadni nekik.

A pécsi művészeti gimnázium diákjai sem tartottak egy cseppet sem a magyar írásbelitől. A többség már rutinos vizsgázó.

Kapcsolódó tartalom

Egymásért imádkoztak a Fasori Evangélikus Gimnázium érettségizői, nekik ez adta a legnagyobb erőt a vizsgához. Míg a diákok várakoztak, addig az igazgatói irodában felbontották és elosztották a feladatlapokat. Ott idén 76-an vizsgáznak, 81-en pedig előre hozott érettségit tesznek. A többség középszintű magyart írt, a továbbtanuláshoz ez ugyanis elegendő nekik.

Egy utolsó bíztatás után,

pontban kilenckor kezdődött a magyarérettségi országszerte.

Középszinten a szövegértési feladat egy 1999-ben kiadott szótár bevezetője volt idén. A szövegalkotási részben a szó szerint megtanulandó művekről írhattak érvelést, vagy hozzászólást kellett írniuk egy diákönkormányzati tag nevében. A műelemzésben pedig ezúttal egy Szabó Magda novellát, egy Jannus Pannonius költeményt és egy Juhász Gyula verset kaptak a vizsgázók.

Mind a közép, mind pedig az emelt szintű írásbelire négy órájuk volt a diákoknak. A tartalomra maximum 90 pontot kaphatnak,

a helyesírásra és az írásképre további 8+2 pont szerezhető.

Az érettségik kedden a matematikával folytatódnak. Ezt követi majd a történelem, majd a nyelvi írásbelik. Jövő héttől pedig a választott tárgyakból adhatnak számot a diákok, idén csaknem 115 ezren.

Ajánljuk még