logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fürész Tünde: A világon minden édesanya békét akar

A világon minden édesanya békét akar, napjainkban azonban sajnos ez nem mindenkinek adatik meg. Anyák napján gondoljunk most ezekre az édesanyákra – mondta Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) elnöke vasárnap Budapesten.

A Kincs a Ringatóval közös rendezvényt tartott a Millenáris Fogadójában, ahová koncertekre, közös éneklésre és zenélésre várták a kisgyermekes családokat. A Ringató a kisgyermekek zenei nevelésére épülő, Magyar Örökség-díjas módszer, amelyet 2004-ben alapított Gróh Ilona.

Fűrész Tünde köszöntőbeszédében kiemelte: a Ringató a BOK-csarnokban több Ukrajnából, a háború elől menekült édesanyának és gyermekének tartott foglalkozásokat. „Legyen az idei anyák napja a szeretet és a béke ünnepe” – mondta.

Mint elhangzott, Magyarországon először 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt kezdeményezésére tartottak anyák napját. A Kincs a koronavírus-járvány miatti két év kimaradás után idén először lehet együtt a Ringatóval a Millenárison, és ünnepelheti az anyai szeretetet.

A rendezvényen Dankó Virág, a Millenáris ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a vasárnapi anyák napi esemény a lezárása a Millenáris húszéves születésnapi ünnepségsorozatának.

„Nagy öröm számunkra, hogy a mai napon az újjászülető Millenáris Fogadót is ünnepelhetjük, és azt is, hogy a hatalmas parkkal, fejlesztéssel bővülő intézmény gazdái lehetünk. Sok-sok családi és közösségi programmal várjuk a látogatókat a jövőben” – mondta Dankó Virág

A címlapfotó illusztráció.

 

 

Ajánljuk még