logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jónak lenni jó! – Békekoncertet rendeznek az ukrán menekültek megsegítésére Debrecenben

| Szerző: hirado.hu
A közmédia is részt vesz a menekülteket segítő összefogásban, rendkívüli Jónak lenni jó! műsorsorozat indult. Rendkívüli Jónak lenni jó! – Magyarország összefog a Kossuth Rádió Napközben című műsorában, minden hétköznap 10:15-től. Az április 28-i adásban Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány elnöke ismertette a kezdeményezésük részleteit.
A teljes beszélgetés itt hallgatható vissza:

A Debreceni Egyetemet fenntartó Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kezdeményezésére nagyszabású adománygyűjtő békekoncertet rendeznek az egyetem, a város és a történelmi egyházak összefogásával, május 6-án 18 órától a bajbajutottak megsegítésére. A békekoncertnek a debreceni református Nagytemplom ad otthont.

„A közösségünk úgy gondolja, hogy emberi kötelességünk segíteni mind a Kárpátalján élőknek, mind az Ukrajnában, a háború által bajbajutottakon és elesetteken, hogy a szenvedésüket csökkenteni tudjuk”

hangsúlyozta Kossa György, az alapítvány elnöke.

Kossa György elmondta, a Nagytemplomba háromezer nézőt várnak, ezenfelül a koncertet a Nagytemplom előtti téren kivetítőn közvetítik, így még többen követhetik az eseményt. Kiemelte, hogy a békekoncert olyan előadók közreműködésével valósul meg, mint a Kodály Filharmónia, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara, valamint az egyházi kórusok.

Az összegyűjtött adományok egy részét a Híd Kárpátaljáért program számára ajánlják fel, ezen túlmenően pedig számos olyan szervezetnek szeretnének adományokat felajánlani, amelyek szintén részt vesznek a menekültek megsegítésében.

Kossa György elmondta, néhány egészségügyi intézménnyel is kapcsolatban állnak, így hozzájuk is szeretnék eljuttatni a felajánlások egy részét.

Kapcsolódó tartalom

A bajba jutott családoknak a 1357-es nemzeti segélyvonalon bárki segíthet. Egy hívás vagy SMS 500 forintos támogatást jelent. Továbbá várják a szállásra és ellátásra vonatkozó felajánlásokat a jonaklennijo@mtva.hu e-mail-címre.

Ajánljuk még