logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Csökkent a munkahelyi balesetek száma a Postánál

Folyamatosan csökkent az elmúlt pár évben a munkahelyi balesetek száma a Magyar Postánál – közölte a társaság csütörtökön a munkabalesetben megsérültek és elhunytak emléknapja alkalmából az MTI-vel.

A közlemény szerint a kézbesítők esetében a közlekedési baleset és a kutyaharapás, míg a logisztikai üzemben dolgozóknál a raklap és az anyagmozgató eszközök használata jelenti a legnagyobb kockázatát annak, hogy munkahelyi baleset következhessen be.

A Magyar Posta adatai szerint 2021-ben a munkahelyi balesetek száma közel négy  százalékkal alacsonyabb volt, mint 2020-ban. Tavaly 579 munkahelyi baleset történt, ami a dolgozók töredékét érintette.

Tájékoztatásuk alapján a társaság jelenleg mintegy 26 ezer foglalkoztatottal rendelkezik.

A postai statisztikák szerint munkahelyi baleset leggyakrabban hétfőn reggel 8 és 9 óra között történik és jellemzően az leginkább valamilyen lábsérülés. A kézbesítők körében a leggyakoribb a kutyaharapás és a darázscsípés. Tavaly az összes baleset 15 százalékát állatok okozták.

A társaság szerint a biztonsági intézkedések és szabályok bevezetése mellett a munkavállalók szabálykövetésére és együttműködésére is szükség van ahhoz, hogy a munkahelyi balesetek megelőzhetők legyenek.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még