logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szentkirályi Alexandra: A kormány ma is ülésezik

| Szerző: hirado.hu
„Aki ma Magyarországon a munkájából szeretne megélni, annak lesz munkája, lesz otthona, és biztonságos környezetben nevelheti fel a gyerekeit a világ legszebb országában” – idézte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közösségi oldalán a miniszterelnök hétfőn tett kijelentését, hozzátéve, hogy a kormány ezért dolgozik, és ma is ülésezik.

Orbán Viktor miniszterelnök a XV. Szakma Sztár Fesztivál hétfői megnyitóján hangsúlyozta, hogy a munkának és szakmunkának van jövője Magyarországon, akinek van tudása és szakmája, illetve kellő bátorsága, hogy mindezt felhasználja, annak nincs mitől tartania a nehezebb időkben sem.

Felhívta a figyelmet arra: bár igazságtalannak tűnhet, hogy még alig ocsúdtunk fel a koronavírus-járványból, máris megkaptuk a nyakunkba a szomszédban dúló háborút, ahelyett hogy kárhoztatnánk a körülményeket, inkább erősítsük meg magunkat abban, hogy akinek tudása van, akinek szakmája van, és akinek van kellő bátorsága, hogy mindezt felhasználja, annak nincs mitől tartania a nehezebb időkben sem.

Ha jól csináljuk a dolgunkat, akkor megerősödve kerülhetünk ki ebből a bajból is, és tehetünk egy méretes lépést előre, nem pedig hátra” – mondta, a pályaválasztó fiatalokat arra biztatva, válasszanak maguknak szakmát. Hangsúlyozta: Magyarország az a hely, ahol érdemes élni és érdemes dolgozni, mert hazánk az egyik legjobb hely Európában.

A kormányfő a fiataloknak azt üzente: „új gyárak, telephelyek, új termelési központok nőttek ki a földből, és mindannyian a ti munkátokra számítanak”. „Adókedvezményt biztosítunk a pályakezdő fiataloknak és azoknak a cégeknek is, amelyek benneteket alkalmaznak, támogatjuk a családalapítást és az otthonteremtést, a házépítést és -felújítást” – tette hozzá.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még