logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Segítségnyújtásnak álcázták az emberrablást

Büntetésük súlyosítását indítványozta a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség azoknak a nőknek, akik a házukba csaltak és ott fogva tartottak két érzelmileg befolyásolható, kiszolgáltatott helyzetben lévő embert – közölte az ügyészség szerdán, emlékeztetve arra, hogy a Debreceni Törvényszék még februárban felfegyverkezve elkövetett emberrablás bűntettében, súlyos testi sértés bűntettében és okirattal visszaélés vétségében találta bűnösnek az anya-lánya párost; 4 év 6 hónap, illetve 5 év 4 hónap börtönbüntetést kaptak.

Az ügyészség MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az anya és a lánya egy Hajdú-Bihar megyei településen nehéz anyagi körülmények között éltek, ezért elhatározták, hogy könnyen befolyásolható, támogatásra szoruló személyeket kihasználva próbálnak anyagi javakhoz jutni.

A fiatalabb vádlott prostituált volt, akinek a testvérébe – aki szintén prostitúcióból biztosította megélhetését – beleszeretett egyik alkalmi partnere. Az idős férfi hiszékenységét használták ki a vádlottak: az idősebb nő azt hazudta a férfinak, hogy a lánya tőle vár gyermeket.

Erre hivatkozva elvették a nyugdíját, majd rábeszélték, hogy költözzön hozzájuk;

magukhoz vették a férfi személyes okmányait és bankkártyáját, majd közölték, azokat addig nem adják vissza, amíg a nyugdíját fel nem tudják venni. A férfit egy melléképületben tartották fogva, ahonnan végül az ablakon menekült ki és a polgármesteri hivatalban kért segítséget.

Időközben a fiatalabb vádlott egy kapcsolati válságban lévő női ismerősében találta meg újabb áldozatát: a lakhatási problémákkal küzdő nőnek segítségnyújtást színlelve és ígérve ajánlotta fel szállásnak az ingatlanukat.

Odaköltözése után tőle is elvették az iratait, bankkártyáját, majd másnap megkezdődött a nő testi-lelki kínzása.

Azzal vádolták, hogy nagyobb összeget tulajdonított el tőlük és napokig ütlegelték, fenyegették.

Háromnapi kínzás után mezítláb, meleg ruházat nélkül sikerült elmenekülnie; egy közeli réten figyeltek fel rá a helyiek, akik értesítették a rendőrséget. A nő a bántalmazás következtében 34 rendbeli zúzódásos és kétrendbeli égési sérülést szenvedett. Az ügyben a Debreceni Ítélőtábla hoz majd jogerős döntést.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még