logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Pénteken újraindul a menetrend szerinti hajójárat a Duna fővárosi szakaszán

Pénteken újraindul a menetrend szerinti hajójárat a Duna fővárosi szakaszán a Nemzeti Színház és a Margitsziget között – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: a budapesti körjáraton keddtől péntekig a BKK havi vagy annál hosszabb érvényességű bérletével is lehet utazni.

Tájékoztatásuk szerint a hajó – amely a BKK és a Mahart együttműködésében indul ismét – a Vigadó tér-Akadémia-Margitsziget (Sportuszoda)-Batthyány tér-Vigadó tér kikötőkben köt ki.

A hajójárat keddtől vasárnapig 12 órától 20 óráig kétóránként indul. Az utolsó járat 21.15-re ér vissza a Vigadó térre. Hétfőn a hajóközlekedés szünetel – ismertették.

Kitértek arra is, hogy a BKK közösségi közlekedési járatain érvényes utazási kedvezmények – például a 14 éven aluliak vagy a 65 évnél idősebbek díjmentessége – a hajójáratokon nem vehetők igénybe.

Szombaton és vasárnap 1500 forintos napijegy váltható. Ugyancsak napijegyet vehetnek hétköznap is azok, akiknek nincs BKK-bérletük. A napijeggyel aznap többször is lehet utazni. A hét évnél fiatalabb gyerekek ingyen utazhatnak. Jegyet a Vigadó téri hajóállomáson lehet vásárolni, a többi kikötőben pedig a hajón tehetik meg ezt az utasok – áll a közleményben.

Ajánljuk még