logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Július 1-jéig meghosszabbítja a kormány az üzemanyag- és az élelmiszerárstopot

| Szerző: hirado.hu
A kormány úgy döntött, hogy július elsejéig meghosszabbítja az üzemanyagra és az egyes élelmiszeripari termékekre vonatkozó árkorlátozó intézkedéseket – jelentette be a miniszterelnök szerdán.

Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta: egész Európában nőnek az árak, amelynek elsődleges oka a háború, és amíg a háború nem ér véget, addig az árak emelkednek. A kormányfő úgy fogalmazott: a kormány ezt nem nézheti tétlenül, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy a családokat megvédje az áremelkedések következményétől. Hozzátette: mind az üzemanyag, mind az árstoppal érintett alapvető élelmiszerek ára július elsejéig változatlan marad.

„Ma döntenünk kellett, mi legyen. Úgy döntöttünk, hogy július elsejéig mindkét esetben meghosszabbítjuk az árkorlátozó intézkedéseinket, tehát mind az üzemanyag ára, mind a kiválasztott élelmiszeripari termékeknek az ára július elsejéig változatlan marad. Mindent megteszünk, hogy védjük a családokat” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter még tavaly novemberben jelentette be, hogy a kormány november 15-től három hónapra befagyasztja a benzin és a gázolaj árát, és 480 forintos áron rögzíti azt. Ezt később meghosszabbította a kormány.

A miniszterelnök január 12-én jelentette be, hogy a kamat- és üzemanyagárstop mellett jön az élelmiszerárstop is.

Februártól hat termék árát határozták meg: a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell és csirke far-hát, a 2,8 százalékos tehéntej egyetlen hazai boltban sem lehet drágább, mint amennyibe tavaly október 15-én került. A kormányfő elmondta: ez azt jelenti, hogy ennek a hat terméknek az árát vissza kell vinni arra a szintre, ahol a múlt év október 15-én állt.

Magyarországon így jelenleg négyféle árstop van érvényben:

  • élelmiszerárstop,
  • rezsistop,
  • kamatstop,
  • üzemanyagárstop.

Ajánljuk még