logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Késsel támadt a rendőrökre egy férfi a fővárosban

Hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatta ki és őrizetbe vette a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség azt a 22 éves férfit, aki a gyanú szerint egy késsel nyakon akart szúrni egy rendőrt hétfő éjjel – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-vel.

Azt írták: a nyomozás adatai alapján a 22 éves gyanúsítottat hétfőn éjszaka csendháborítás miatt a kerületi rendőrjárőrök intézkedés alá vonták budapesti lakóhelyén.

Ezt követően a rendőrök beültek a szolgálati gépkocsiba, amikor egyikük észlelte, hogy a fiatalember a rendőrautó felé fut. A kocsi jobb első ülésén ülő rendőr az ablakot lejjebb engedte, amikor azonban a vezetőülésen ülő kollégája figyelmeztette, hogy a férfinél kés van, az ablakot elkezdte felhúzni. Az ablak még mintegy 15 centiméternyire nyitva maradt, amikor az elkövető jobb kézzel benyúlt, és egy 10 centiméteres pengehosszúságú késsel a rendőr feje és nyaka irányába szúrt. Az őrmester igyekezett védeni a nyakát, így végül a kés a jobb felkarját érte, és három-négy centiméteres felületi, vágott sérülést okozott.

Az ügyészség közleménye arra is kitér, hogy a férfi ellen hasonló bűncselekmények elkövetése miatt már több büntetőeljárás is indult. A minősített emberölés bűntette tíztől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyészség kezdeményezte a férfi letartóztatását, amelyről csütörtökön dönt a Budai Központi Kerületi Bíróság.

Ajánljuk még