logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gulyás Gergely előzetesen már válaszolt Brüsszel levelére

| Szerző: hirado.hu
A kormány megkapta Brüsszelből a kondicionalitási levelet, amelyről holnap részletes véleményt is közöl a kormányinfón – mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány közösségi oldalára feltöltött videóban. Hozzátette: a vörös vonalat képező ügyekben nem tudunk engedni, a gyermekek védelme elsődleges fontosságú, az országnak ki kell maradnia a háborúból.

A kormány megkapta Brüsszelből a kondicionalitási levelet nyilatkozta Gulyás Gergely, hangsúlyozva, hogy ezzel kapcsolatosan ma csak azt az álláspontunkat tudja rögzíteni, hogy a magyar választópolgárok április 3-án világos döntést hoztak.

„Világos döntést hoztak arról, hogy az országnak ki kell maradnia a háborúból. Arról is, hogy nem a magyar embereknek és nem a magyar emberekkel kell megfizettetni a háború árát, és arról is, hogy a gyermekek védelme bármilyen szexuális propagandával szemben az elsődleges fontosságú” – hívta fel a figyelmet.

Gulyás Gergely kifejtette, hogy a kormánynak „ezek vörös vonalak, ezekben a kérdésekben nem tud engedni”. A miniszter közölte, hogy át fogják tanulmányozni a levelet, és holnap részletes véleményt mondanak a kormányinfón azzal kapcsolatosan, hogy „mi az, ami ezen túlmenően, hiszen ezek nem lehetnek vita tárgyai, kompromisszum része lehet, és mi az, ami nem”.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azután tette közzé videoüzenetét, hogy az Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, írásbeli értesítést küldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításáról.

 

Ajánljuk még