logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kunhalmi Ágnes a leépülés megakadályozására koncentrálná a baloldal erőforrásait

Nagyinterjút adott az Azonnalinak az MSZP egy ideje különutakon járó társelnöke, Kunhalmi Ágnes.

A baloldalon gyászmunkának nevezett szertartásban úgy tűnik, Kunhalmi Ágnes jár az élen, jelenleg megfogalmazott álláspontja több helyen eltér az elmúlt hónapokban tapasztaltaktól. Az Azonnali főszerkesztőjének adott interjújában azonban nem csak a múltról, de a jövőről is szó esik, a szocialista politikus úgy látja, bár egységes tábort képtelenség létrehozni a baloldalon, az együttműködés megtartására azonban nagy szükség van.

Veszélybe kerülhet a „minimális baloldali együttes erőforrás”

A jövőt illetően kommentálta is a párbeszédes Tordai Bence korábbi kijelentését, miszerint a 2024-es az EP-választáson egyedül akarnak indulni. Kunhalmi Ágnes ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy ugyanabban az évben lesznek az önkormányzati választások, azaz, egy ilyen döntés akár szét is verheti a minimális együttes erőforrást. Az MSZP társelnöke úgy fogalmazott,

„stratégiai fontosságú lenne a korábbi önkormányzati pozícióink megtartása”.

Kapcsolódó tartalom

Nem érti a baloldal a magyar történelmet?

Márki-Zay Péterrel folytatott vitáival kapcsolatban Kunhalmi Ágnes azt mondta, vélemény szerint az amerikai tanácsadók semmit nem érthettek meg a magyar történelemből, de hozzátette azt is, hogy

„még azok a politikustársaim is, akik ismerik a magyar történelmet, nem mindig tudták ezt napi szintű politikai szituációkra vonatkoztatni”.

Az MSZP társelnöke hangsúlyozta, hogy a Bige László által finanszírozott nagymintás kutatás világosan felfedte azt, hogy a magyar társadalom egy alapvetően konzervatív, keresztény szemléletű társadalom, mint fogalmazott, „kádári elvárásokkal”. Ráadásul szerinte a társadalmat az elmúlt tizenkét évben a Fidesz még inkább jobbra tolta.

A „lakótelepek népe” elfordulhat a baloldaltól?

Kunhalmi Ágnes fogalmazása szerint úgy tűnik, a „lakótelepek népe” kezd elfordulni a baloldaltól. A politikus szerint „ez a tendencia azt mutatja, hogy a nemzeti tőkésosztály, amit mi helyesen NER-lovagoknak, meg oligarcháknak hívunk, a munkásosztály egy nemzeti érzelmű részével kezd kiegyezni.

Ez könnyen adhatja majd 2026-ban is Orbán Viktor rendszerének új társadalmi bázisát. Ezek az emberek már nem oligarchákat látnak, hanem munkaadókat” – tette hozzá.

A teljes interjú ITT olvasható el.

Ajánljuk még