logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Drágább lett a nyaralás, mégis kétszer annyi magyar készül a tengerhez, mint tavaly

Az ukrajnai háború kitörése után rövid időre fékezett, majd újra az év elején tapasztalt magas fordulatszámra pörgött fel a nyári utazások iránti kereslet; a magyarországi utazási irodák kétszer annyi tengerparti charterjáratot tudnak megtölteni, mint tavaly – írta a Világgazdaság.

A keddi lapszámban Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke ismertette, a nyári külföldi szervezett repülős utak átlagosan mintegy 10 százalékkal drágábbak az idén, amit – tette hozzá – az inflációval és a világpiaci árakkal tisztában lévő ügyfelek nem tartanak túlzónak.

A buszos utak árazása egyelőre kérdőjeles az üzemanyagok drágulása miatt.

Idén is a horvát, a görög és a török tengerpartokra készül a legtöbb magyar nyaralni, a három dobogóst Egyiptom, Olaszország, Spanyolország és Tunézia követi. A korábban sok ukrán és orosz vendéget fogadó területeken – mindenekelőtt Törökországban, Cipruson és Egyiptomban – nagy kihívás, hogy tudják-e pótolni különböző akciókkal a kieső vendégeket. A törökök reagáltak a leggyorsabban, nagyszabású marketingkampányokkal vették célba a nyugat-európai turistákat.

 

Ajánljuk még