logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

BKK: Szombattól újra jár a fogaskerekű

Szombattól ismét közlekedik a fogaskerekű, hajnalban és a késő esti órákban azonban csak előzetes megrendelésre közlekedik – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t.

A fogaskerekű vonalán befejeződik a pályakarbantartás, így szombat hajnalban újraindulhat a Városmajor és a Széchenyi-hegy között közlekedő járat – közölték.

Ezzel egyidőben a BKK elindítja a Telefogas rendszert: a járat menetrendje és üzemideje nem változik, de hajnalban és a késő esti órákban csak akkor és azon a szakaszon közlekedik, amelyet előzetesen megrendeltek.

Reggelente hétköznap fél hatig, hétvégén és ünnepnap pedig fél nyolcig, este tíz óra után pedig minden nap csak külön kérésre, megrendelésre indulnak el a szerelvények.

Hívás esetén a fogaskerekű csak addig a megállóig közlekedik majd, ameddig az igénylő utazni szeretne, majd onnan a szerelvények visszatérnek a Városmajor végállomásra – írták. Hozzátették: a rendszer bevezetésével éjszaka kisebb lesz a zajterhelés a környéken.

Az utazási igényt online a telefogas.bkk.hu oldalon, a BKK ügyfélszolgálat telefonszámán legkésőbb 30 perccel a tervezett indulás előtt lehet jelezni. Lehet kérni személyesen a városmajori végállomáson, a diszpécsernél is, ebben az esetben nem szükséges ezt 30 perccel korábban megtenni. Ugyanakkor a BKK felhívta a figyelmet arra, hogy mindig a menetrendi indulási időpont előtt kell jelezni az utazási igényt. A már közlekedő vonatnál pedig a járművezetőt is lehet értesíteni a további utazási szándékról – olvasható a közleményben.

Ajánljuk még