logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nemcsak az autósforgalom, de még a Blaha felújítása sem halad

| Szerző: hirado.hu
Nem látszik még igazán az alagút vége a Blaha Lujza téri felújítással kapcsolatban, egyelőre ugyanis szinte leálltak ott a munkálatok. A több hónapja tartó felfordulás miatt ugyanakkor a közlekedési fennakadások bizonyos napszakokban állandósultak a fővárosban.

Április elején öt új fát ültettek a Blaha Lujza térre – ez a legutóbbi hír az ott zajló felújításokkal kapcsolatban. Emellett a közlekedési fennakadások állandósultak, amire Karácsony Gergely megtalálta a megoldást: az autósok „szálljanak ki és gyalogoljanak” – írja beszámolójában a Magyar Nemzet.

Látható, hogy alaposan megcsúszott a Blaha Lujza tér felújítása, annak ellenére, hogy a munkálatok 400 millió forinttal kerülnek többe az eredetileg tervezettnél, viszont jóval kevesebb tartalom épül majd meg.

Mint ismert, a munka tavaly július 12-én kezdődött: először az aluljáró födémszerkezetét szigetelték felülről. A Metropol felhívta a figyelmet, hogy a munkálatoknak ez a része sajnos nem túl jól sikerült, hiszen már novemberben is vödrökben gyűjtötték az esővizet az aluljáróban.

Kapcsolódó tartalom

Április elején az újság kiemelte, hogy az aluljáró még mindig ázik, felülről csöpög a víz a járókelők nyakába, és újra előkerültek a vödrök. Mindezek mellett februárban írtunk arról, hogy még azok a földeszsákok is ugyanott vannak érintetlenül, amelyeket novemberben vittek a térre a fák ültetéséhez.

Tavaly nyár elején Karácsony Gergely főpolgármester több nagyobb fővárosi beruházást egyszerre kezdett meg: ekkor indították el a Lánchíd sokáig halogatott felújítását, de komoly lezárásokra került sor a Blaha Lujza tér valamint a pesti rakpart miatt is. A forgalomkorlátozások lényegében lehetetlenné tették az autós közlekedést Budapesten.

A Magyar Nemzet korábban beszámolt arról, hogy a folyamatos dugók, a közlekedési káosz a légszennyezettségi adatok romlásához is vezettek. Karácsony Gergely viszont mégis az autósokat vette célba: a főpolgármester közfelháborodást keltő reakciói közül kiemelkedett az, amikor azt követően, hogy a tarthatatlan közlekedési állapotokkal szembesítették, azt javasolta az autósoknak:

„szálljanak ki a kocsiból és menjenek gyalog.”

Mindezek ellenére a városvezetés nem aggódik: a Budapesti Közlekedési Központ szerint a Blaha Lujza tér felújítása a terveknek megfelelően halad, a fővárosi önkormányzat törekvéseihez kapcsolódóan a teret ligetes-fás találkozóhellyé alakítják át. Mint a BKK honlapján olvasható, április elején öt új fát ültettek el a már meglévő kőris, valamint nagy tölgy mellett. Kiemelték ezenkívül, hogy májusban kezdődik a Somogyi Béla utca felújítása, az utca korszerűsítése várhatóan az év végére készül el.

A tervek szerint, ha elkészül a Blaha Lujza téri felújítás, többek között ezer négyzetméter zöldfelület jön létre, akadálymentesítik a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződését, megújul a közvilágítási rendszer, valamint az egykori Nemzeti Színházra emlékeztető építészeti elemek és utcabútorok kerülnek a helyszínre.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még