logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lecsapott a vihar: az utcákon hömpölygött a víz, cseresznye nagyságú jég esett

Sok helyen még tart a helyreállítás a vasárnapi vihar után. A legtöbb riasztást Borsod megyében kapták a tűzoltók. Ott ketten meg is sérültek a lehulló tetőcserepek miatt. Az előrejelzés szerint hétfőn főleg keleten és a nyugati országrészben kell zivatarokra és jégesőre számítani – hangzott el az M1 Híradó műsorában.

A vihar utáni károkat takarítják el a Borsod megyei Ónodon. Egy ház tetejét levitte a hatalmas erejű szél, és van olyan épület is, amelyik teljesen lakhatatlanná vált. Sokaknak nincs biztosítása.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ketten megsérültek, amikor eltalálta őket a tetőről lehulló cserép. Nyolcvan helyszínre riasztották a tűzoltókat.

„Legtöbbször megrongálódott tetők miatt kérték az egységek segítségét. Az is előfordult, hogy lehasadt ágak és kitört fák szakították le a távközlési, illetve elektromos vezetéket, vagy okoztak forgalmi akadályt” – mondta Dojcsák Dávid, a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szóvivője.

A vihar vasárnap az ország középső és északkeleti részén söpört végig.

A tűzoltókat főként kidőlt fák és megrongált tetők miatt riasztották. Borsod és Heves megyében volt, ahol cseresznye nagyságú jég esett.

Hatalmas eső csapott le a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértóra is. Az utcákon hömpölygött a víz, az autósok csak lassan tudtak haladni.

Mezőkövesden több helyen áramkimaradás volt. A viharos erejű szél gyökerestül kicsavart egy fát, ami a közeli villanyoszlopot kidöntötte, és a vezetékek is leszakadtak.

„A károkat akkor tudjuk majd egészen pontosan felmérni, miután a biztosító társaságok is elvégezték a munkát. Sajnos nem az első eset, lehet itt egy szélcsatorna, illetve az internet radarján keresztül észleltük a piros jelzést, akkor már tudtuk, hogy nagy probléma lesz Mezőkövesdnek ezen a részén” – mondta Póta László, a mezőkövesdi lakásszervezet elnöke.

A károk felmérése és elhárítása még napokig eltarthat.

Ajánljuk még