logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kormányszóvivő: Nyáron újabb nyugdíjemelés jöhet

| Szerző: hirado.hu
Az év eleji 5 százalékos növekedést nyáron újabb, 2-3 százalékos nyugdíjemelés követheti – írta Szentkirályi Alexandra közösségi oldalán.

„Nem hagyjuk, hogy a magyar emberek, nyugdíjasok fizessék meg a háború árát”

– hangsúlyozta a kormányszóvivő.

Mint ismert március végén Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára már beszélt egy lehetséges nyári nyugdíjemelésről.

„Ha az ukrajnai konfliktus miatt a vártnál jobban megemelkedik az infláció, akkor a kormány év közben, júniusban nyugdíjemelést biztosít” – közölte akkor az államtitkár.

„A kormánynak most külön is figyelnie kell a nyugdíjasokra, ezért a szaktárca folyamatosan elemzi az infláció alakulását. Ha a folyamatok szükségessé teszik, nyáron évközi nyugdíjemelés következik” – tette hozzá.

Kapcsolódó tartalom

A kormány korábban is segítette az időseket: tavaly novemberben a nyugdíjkompenzáció mellett rekordösszegű, eddig soha nem látott 80 ezer forintos egyszeri nyugdíjprémiumot is kaptak.

Emellett tavaly júniusban 0,6 százalékkal, novemberben 1,2 százalékkal, idén januárban pedig 5 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak.

Februárban az idősek megkapták az újra bevezetett 13. havi nyugdíj teljes összegét, amit még a korábbi, Gyurcsány-Bajnai-kormányok vettek el.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még