logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az esernyőre szükség lesz szinte az egész országban

| Szerző: hirado.hu
Nyugat felől mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet vasárnap. Az Északi-középhegységben lesz a leghűvösebb, az Alföldön a legmelegebb az idő.
(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Nyugat felől mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, de délután előbb a Dunántúlon, este már keleten is csökken a felhőzet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

A kora délutáni óráktól főként a Dunától keletre várhatóak nagyobb számban zivatarok (de a Kisalföld északnyugati csücskében és a Dunántúl déli felében is megjelenhetnek), melyek keleten, északkeleten várhatóan rendszerbe is szerveződnek. Zivatarokhoz elsődlegesen viharos kifutószél (60-90 kilométer/óra, néhol akár 90 kilométer/óra feletti károkozó szélrohamok), emellett lokálisan nagy csapadék, illetve jégeső társulhatnak. Az esti órákra elhagyják a zivatarok az országot.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

A vasárnap reggeli óráktól egyre nagyobb területen megerősödik a szél, a Dunántúl nyugati, északnyugati részén a déli, délnyugati irányú szelet viharos ( 60-70 kilométer/órás, de néhol akár 70 kilométer/órát kissé meghaladó) lökések is kísérhetik a kora délutáni órákig.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 25 fok között várható, az Északi-középhegységben lesz a leghűvösebb, az Alföldön a legmelegebb az idő. Késő estére 11, 16 fokra hűl le a levegő.

Ajánljuk még