logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Csaknem 300 millió forintból fejlesztik a járóbeteg-szakellátást a győri kórházban

Vissza nem térítendő 294,93 millió forint európai uniós támogatásból fejlesztik a járóbeteg-szakellátást a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban.

Az intézmény az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a február 1-jén kezdődött beruházással orvostechnikai eszközöket és gépeket szereznek be a járóbeteg-ellátásban a kardiológiai, gasztroenterológiai, bőrgyógyászati, szájsebészeti, szemészeti, pulmonológiai, ultrahang-, nőgyógyászati, hipertónia-, angiológiai, érsebészeti, valamint aneszteziológiai vizsgálathoz-ellátáshoz.

Idézik Jávor Lászlót, a kórház főigazgatóját, aki szerint a projekt segíti az egyenlő esélyű hozzáférést az egészségügyi szolgáltatásokhoz és hozzájárul a járóbeteg-szakellátás minőségének javításához.

A fejlesztés következtében növekedhet a betegelégedettség és a betegek komfortérzete, valamint segíti a dolgozók megtartását – írták.

Luterán Ferenc, az intézmény járóbeteg-szakellátási igazgatóhelyettese, a projekt szakmai vezetője szerint a fejlesztéssel magas színvonalú egészségügyi ellátást biztosíthatnak a régióban élőknek.

A munkavállalók munkaerő-piaci esélye is javul, mert a korszerű eszközökkel, technológiával lehetővé válik a betegségek megelőzése, korai felismerése – tette hozzá.

A beruházás várhatóan 2023. január végén zárul – írták a közleményben.

Ajánljuk még