logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megmutatjuk a könnyű sugárhajtású, L-39NG típusú repülőt, amivel bővül a Magyar Honvédség gépállománya

| Szerző: hirado.hu
Folytatódik a Magyar Honvédség megerősítése. Olyan nemzeti haderőt építünk, amely garantálja az ország békéjét és biztonságát – olvasható Magyarország Kormánya közösségi oldalán. Hozzátették: 2024-ben 12 könnyű sugárhajtású, L-39NG típusú repülővel bővül a Magyar Honvédség gépállománya.

Szerda délután a High-tech Force oldalán Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos jelentette be, hogy rövidesen 12 új kiképzőrepülő-gépet vásárol a kormány a Magyar Honvédség számára.

„2016-tól a haderőfejlesztési program szinte első pillanatától kulcskérdés volt a pilótaképzés biztosítása Magyarországon. Örömmel jelenthetjük be, hogy leszerződtünk 12 darab, a cseh Aero Vodochody által gyártott L-39-NG újgenerációs kiképzőgépre a Magyar Honvédség számára”

– emelte ki. A repülők közül nyolc a magyar pilótaképzés, illetve a Gripen-pilóták harcászati képzésének napi biztosításában fog részt venni, és négy darab felderítő konfigurációjú gép kerül még kialakításra ki egy közös kutatás-fejlesztési program keretén belül.

Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos elmondta azt is, hogy a 2024-ig beérkező gépekkel Magyarország költséghatékonyan tudja garantálni a magyar harcászati pilótaképzést.

Ajánljuk még