logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kunhalmi Ágnes az amerikai tanácsadókat is okolta a vereségért

| Szerző: hirado.hu
Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke arról nyilatkozott, hogy a választási kampányban az Egységben Magyarországért választási tömörülést alkotó balliberális pártoknak amerikai tanácsadók segítettek. A politikus szerint azok, akik az óceán túlfeléről jöttek nem ismerték a magyar társadalmat és rossz tanácsokat adtak. Úgy gondolja, hogy az ellenzék „félreértésben van”, mivel „el van vágva a saját szavazóbázisának döntő többségétől”.

Az MSZP társelnöke szerint a választási kampányban a baloldal amerikai tanácsadói rossz tanácsokat adtak az Egységben Magyarországért választási tömörülést alkotó balliberális pártoknak.

A politikus úgy gondolja, nem volt szerencsés, hogy a stratégiaalkotók folyamatosan Putyin ellen hergeltek.

Az Alapjogokért Központ figyelt fel Kunhalmi Ágnesnek arra a nyilatkozatára, amelyben az MSZP-s politikus arról beszélt, hogy „a stratégiaalkotók nagyon nem ismerték a magyar történelmet”. Majd azzal folytatta okfejtését: „nem volt szerencsés az, amit az amerikai tanácsadók tettek, hogy állandóan Putyin ellen hergelték a magyar társadalmat”. De úgyis fogalmazhatnánk, „olyan portékát kényszerültek árulni, ami idegen volt Magyarországtól”.

Kunhalmi ugyanebben a nyilatkozatában arról is beszélt, hogy „félreértésben van az egész ellenzék”.

Az MSZP társelnöke szerint az ellenzék „sok tekintetben el van zárva a saját szavazóbázisának döntő többségétől. Egy nagyon szűk  elvárásrendszernek próbál megfelelni, nagyon rég óta”. A politikus úgy gondolja, hogy ebből a körből nem lehet kilépni, mert aki megpróbálja, azt „legyilkolják”. Erre példaként a saját esetét hozta: amikor Bécsben elmondta, hogy a szankciók kapcsán Orbán Viktor helyes döntést hozott, akkor „itthon majdnem megölt a saját oldali, függetlennek nevezett sajtó”.

Ajánljuk még