logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Két újabb BKV buszvonalon lehet kerékpárt szállítani

Két hegyvidéki vonallal bővül a kerékpárszállítási lehetőség a fővárosban: szombattól a Kútvölgyi út térségét kiszolgáló 155-ös és 156-os buszokra biciklivel is fel lehet szállni – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.  

A BKK közölte: egy járművön egyszerre egy kerékpár szállítható, az erre kijelölt buszokat külön piktogram is jelzi.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a kerékpárt az utazás idejére biztonságosan rögzíteni kell az erre kijelölt helyen. Mivel ez a rész megegyezik a babakocsik és a kerekesszékesek számára fenntartott területtel, a BKK azt kéri a kerékpárt szállító utasaitól, hogy legyenek előzékenyek a kisgyermekkel utazó vagy a mozgásukban korlátozott utastársaikkal és szükség szerint adják át nekik a helyet – írták.

A kommüniké szerint a járművezető zsúfoltság esetén megtilthatja a kerékpárszállítást, ilyenkor meg kell várni a következő autóbuszt.

A BKK járatain kerékpárt szállítani egy külön vonaljegy érvényesítésével, illetve kerékpárbérlettel lehet. Hétvégenként azonban minden utas díjmentesen szállíthat kerékpárt az arra kijelölt vonalakon – írták.

A kisméretű, legfeljebb 41 centiméter külső kerékátmérőjű kerékpár, valamint a roller, továbbá mérethatár nélkül az összecsukott kerékpár továbbra is díjtalanul, minden járaton kézipoggyászként szállítható.

Ajánljuk még