logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

28 millió forintot csalt ki három nőtől, majd elérhetetlenné vált az 52 éves férfi

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki csaknem 28 millió forintot csalt ki három nőtől 2015 szeptembere és 2018 augusztusa között – közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az 52 éves férfi az első esetben, 2015-ben jogerős szabadságvesztés büntetését töltötte, amikor levelezés útján megismerkedett egy nővel, akivel szabadulása után össze is költözött Budapesten, a XX. kerületben. Kapcsolatuk alatt különféle ürüggyel – például autóvásárlásra, vállalkozás indításához – több részletben mintegy 20 millió forintot csalt ki a sértettől.

A nőnek nem volt ennyi pénze, ezért egy magánszemélytől kért kölcsön, amire fedezetként felkínálta saját lakását, amelyet emiatt később kénytelen volt értékesíteni – írták, hozzátéve: a férfi sürgős külföldi szívműtétre hivatkozna hetekig távol volt, majd 2016 novemberében elérhetetlenné vált.

A másik két nőt 2018-ban egy társkereső oldalon ismerte meg, ahol álnéven regisztrált, és magáról valótlan dolgokat állítva, a ténylegesnél kedvezőbb életkörülményeket színlelve a sértettek bizalmába férkőzött.

Egyiküktől súlyos betegségre és külföldi, életmentő műtétre hivatkozva hárommilliót, a másiktól ötmillió forintot csalt ki úgy, hogy magát jól menő, ingatlanberuházásokkal foglalkozó vállalkozónak adta ki, és felajánlotta a sértettnek, hogy segít neki a megtakarított pénzét befektetni. A vádlott ezután mindkét esetben elérhetetlenné vált.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a többszörösen büntetett férfi ellen – aki más, tárgyában a jelenlegi üggyel azonos csalási ügy miatt jelenleg letartóztatásban van – jelentős, illetve nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat, és fegyházbüntetés kiszabását indítványozta ellene annak megállapításával, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható – olvasható a közleményben.

Kiemelt kép: illusztráció

Ajánljuk még