logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szerdán közel kilencszáz illegális határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök szerdán összesen 876 hazánkba illegálisan bejutni akaró migránssal szemben intézkedtek.
illegális bevándorlás – migráns – határ (Fotó: police.hu)

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 7 esetben összesen 82 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó, Dávod, Kunbaja, Vaskút, Gara, Hóduna és Kelebia közigazgatási területén – írták a police.hu határrendészeti összesítőjében.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 32 esetben, összesen 293 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Ruzsa, Öttömös, Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén.

Komárom-Esztergom megyében a rendőrök Tatabánya területén 19 határsértőt tartóztattak fel.

Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Sopronkövesd területén 2 határsértőt tartóztattak fel.

Pest megyében, Inárcs és Újhartyán területén 28 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, tunéziai, marokkói, török, indiai, nepáli, pakisztáni, szomáliai, líbiai és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 2 esetben Bács-Kiskun és 22 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 452 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 12 embert fogtak el, 4 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Ajánljuk még