logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kocsis Máté a Fidesz régi-új frakcióvezetője

| Szerző: hirado.hu
Továbbra is Kocsis Máté vezeti a Fidesz frakcióját – jelentette be a mai Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője, nem titkolván azt sem, hogy „kormányzati pozíciót kaphatott volna Kocsis Máté, de ő úgy döntött, hogy marad a Fidesz frakcióvezetője”.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a kormányülés fejleményeiről tájékoztató Kormányinfón elmondta, hogy az új összetételű parlement május 2-ával kezdi meg működését. A személyi kérdések azt követően lesznek aktuálisak, hogy az alakuló Országgyűlés május 16-án megválasztja az új miniszterelnököt. Hozzátette: egyetlen személyi döntés volt, amivel nem lehetett várni, hiszen az Országgyűlés alakuló ülését megelőzi a frakciók megalakulása, valamint azok az egyeztetések, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a parlamenti tisztviselőket az országgyűlési törvénynek megfelelően választhassák meg.

Mint Gulyás Gergely fogalmazott: „kormányzati pozíciót kaphatott volna Kocsis Máté, de ő úgy döntött, hogy marad a Fidesz frakcióvezetője.” Hozzátette: a Fidesz frakciójának jövő heti alakulóülésén a képviselők a miniszterelnök indítványának megfelelően szavaznak ebben a kérdésben.

A hírt Kocsis Máté közösségi oldalán kommentálta: „Megkaptam a lehetőséget, hogy a továbbiakban is a nagyobbik kormánypárt parlamenti képviselőcsoportjának vezetője legyek!

Az április 3-ai elsöprő győzelem után újra a munka következik, köszönjük a bizalmat! Nagy frakció, sok feladat, hatalmas felelősség, óriási megtiszteltetés! Hajrá, Magyarország!” – olvasható Kocsis Máté bejegyzésében.

Ajánljuk még