logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ismét ezer felett az illegális határsértők száma a déli határon

| Szerző: hirado.hu
Nem szűnik a migrációs nyomás a déli határon. A szolgálatot teljesítő rendőrök április 19-én összesen 392 határsértőt tartóztattak fel, és 622 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – közölte a Police.hu.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 9 esetben összesen 77 határsértőt tartóztattak fel Katymár, Kelebia, Zsana, Hercegszántó, Bácsbokod, Tataháza és Kisszállás közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 39 esetben összesen 315 határsértőt tartóztattak fel Zákányszék, Öttömös, Makó, Szatymaz, Szeged, Szeged-Gyálarét, Ásotthalom, Mórahalom és Ruzsa közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során koszovói, algériai, szír, marokkói, tunéziai, líbiai, afgán, indiai, bangladesi, tunéziai, pakisztáni, palesztin és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 3, Csongrád-Csanád megyében 25 esetben a rendőrök összesen 622 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Kapcsolódó tartalom

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt embert három embert fogtak el, négy esetben embercsempészet és egy alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Ajánljuk még