logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bakondi: A magyar–ukrán határ mindkét oldalán gondoskodni kell a menekültekről

A magyar kormány fontos feladatának tekinti, hogy ne csak a magyar–ukrán határt átlépő, hanem a Kárpátalján élő vagy oda érkező menekülteknek is segítséget nyújtson – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en szerdán.

Percről percre közvetítésünket az ukrán válságról ide kattintva olvashatja.

Bakondi György elmondta: már meghaladta a 40 milliárd forintot az az összeg, amelyet a magyar állam részben az országba érkező ukrajnai menekültek segítésére, részben pedig a határ túloldalán élők támogatására fordított.

Hozzátette: emellett a déli határ védelme 2015 óta 600 milliárd forintba került Magyarországnak. Ehhez, az Európai Unió és az európai polgárok érdekeit szolgáló erőfeszítéshez az uniós hozzájárulás mértéke a két százalékot érte el – jelezte a belbiztonsági főtanácsadó, kevesellve az uniós támogatások arányát.

Bakondi György arról is beszélt, hogy várakozásai szerint a nyári időszakra tovább erősödik majd a migrációs nyomás. Ezért a határőrizeti rendszert, a rendőri, katonai jelenlétet és a jogi szabályozást –, amelyet eddig is alkalmazott Magyarország, a magyar emberek biztonságáért, fenn kell tartani – mondta.

Ajánljuk még