logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ötven tűzoltó egész éjszaka küzdött a szentesi lángok megfékezésén

Még kedden reggel is dolgoztak a tűzoltók a szentesi baromfi-feldolgozónál. A csomagoló-üzemben tegnap este csaptak fel a lángok. A munkaszüneti nap miatt az üzemben senki nem volt. Az eddigi vizsgálat alapján a tüzet elektromos hiba okozhatta – hangzott el az M1 Híradó műsorában.

Még kedden reggel is dolgoztak a tűzoltók a szentesi baromfi-feldolgozónál. A kapuk nyitva álltak. Lehetett látni, hogy odabent még tartott a kárfelmérés.

A csomagolóüzemben hétfőn este csaptak fel a lángok. Az épületből hatalmas füst terjedt mindenfelé. „Este vettük csak észre későn, azt nem tudjuk pontosan mikor keletkezett, de 10 órakor még füstölt, annyit tudunk” – mondta Schranz Péter helyi lakos.

A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók, ötvenen oltották a tüzet több órán keresztül.

„A szentesi tűzoltók mellett hat környező városból érkeztek tűzoltók, és a katasztrófavédők irányítása mellett kezdték el a munkát. Két helyen bontották meg az ipari épületet, a tetőt és az oldalfalat, így tudták mérsékelni a tüzet. Nagy problémát okozott a hatalmas füst, ehhez egy speciális ventilátort használtak, így tudták a csarnokot átszellőztetni és folytatni a munkát” – tudósított Huszár Tamás.

Az üzem a húsvéthétfői munkaszünet miatt zárva volt.

„A tűzesetben személyi sérülés nem történt. A tűz okát vizsgálják a szakemberek, de az eddigi vizsgálatok azt mutatják, hogy feltehetően elektromos hiba miatt keletkezett”

– közölte Molnár Krisztina Csongrád-Csanád megye katasztrófavédelmi szóvivője.

Kapcsolódó tartalom

Az ország egyik legnagyobb baromfi-feldolgozójában mintegy ezerhétszázan dolgoznak, a kigyulladt csomagolóüzemben ma négyszázan kezdték volna el a munkát.

Ajánljuk még