logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Beül a parlamentbe Gy. Németh Erzsébet

| Szerző: hirado.hu
Gy. Németh Erzsébet felveszi a mandátumát, és a törvény által biztosított 30 napon belül lemond a budapesti főpolgármester-helyettesi posztjáról – közölte a Demokratikus Koalíció az RTL Híradóval. A megüresedő fővárosi vezetői poszt sorsáról a DK dönt majd.
Karácsony Gergely főpolgármester, Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, Horváth Csaba, a fővárosi MSZP-frakció vezetője, Zugló polgármestere, Havasi Gábor momentumos képviselő, fővárosi egészségügyi tanácsnok, Számadó Tamás főjegyző és Soproni Tamás, a VI. kerületi polgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2021. szeptember 1-jén. MTI/Kovács Attila

Az RTL szerint továbbá az is kérdés, hogy ki kaphatja Márki-Zay Péter mandátumát. Márki-Zay Péter az ATV-n pénteken arról beszélt, hogy erről a hat párt dönt majd, de ő a parlamentből kiesett Szél Bernadettet javasolná.

Hát én nagyon szerettem volna Szél Bernadettet egy lehetőséghez juttatni, hiszen az egyik legnagyobb szomorúság volt a választás éjszakáján, hogy még ő sem tudott nyerni, pedig egy nagyon tehetséges és szorgalmas politikusnak tartom

– mondta pénteken az ATV Egyenes beszéd című műsorában Márki-Zay Péter, de Hadházy Ákos szerint is ez lenne a legjobb megoldás.

Csakhogy az ellenzéki pártok nem értenek egyet velük. A Párbeszéd szerint, mivel az előválasztás előtt Márki-Zay Péter azt vállalta, hogy az ő frakciójukba ül be, a mandátum nekik jár.

A Jobbik és a DK szerint viszont a hat párt abban állapodott meg, hogy ebben az esetben a listán következő jelölté lesz a mandátum. Eszerint a jobbikos Végh Noémi kerülhet be. A törvény szerint ha az országos listáról a jelölt kiesik, helyébe az országos listán soron következő jelölt lép.

Szél Bernadett az ellenzéki pártok közös listáján a 206. helyet foglalja el, ami az ezen szereplő győztes egyéni jelölteket is figyelembe véve azt jelenti, hogy több mint száz képviselő-jelöltnek kellene visszalépnie ahhoz, hogy Szél Bernadett mandátumot szerezzen – hangsúlyozza az rtl.hu.

Ajánljuk még