logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor elárulta, hogy szerinte mitől lesz tökéletes a sonka

| Szerző: hirado.hu
Orbán Viktor áldott húsvétot kívánt mindenkinek. A miniszterelnök megosztotta azt is, hogy szerinte mitől lesz tökéletes a húsvéti sonka.

„Nekem nincs pofi receptem, csak afféle házi. Ez most saját vágásból van.” – mondta a miniszterelnök a közösségi oldalára felöltött videóban. Orbán Viktor elárulta, hogy szerinte mitől lesz tökéletes a sonka.

„A sonka hat hetet volt sóban, semmi másban, csak sóban és utána pedig fölfüstöltük, most pedig megfőzzük. Ha megvan a víz meg a sonka, akkor kell hozzá bors, egész bors, kell hozzá babérlevél. Ha talál az ember, mert az ritkán van otthon, akkor borókabogyót kell beledobálni” – javasolta Orbán Viktor, aki szerint nem hiányozhat a végén a fokhagyma, leginkább makói vagy erőteljes magyar fajtából legyen. A sonkát annyi ideig kell főzni, ahány kiló majd ha elkészült, akkor az edényben kell hagyni, hogy kihűljön.

„Amikor teljesen kihűlt, akkor ki kell venni, egy jó órát hagyni kell állni, hogy lecsöpögjön, és utána fel lehet tenni az asztalra, és lehet fogadni a család gratulációit.” – tette hozzá a kormányfő.

Ajánljuk még