logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Negyven tűzoltó sem tudta megmenteni a kiégett budai házban rekedt férfit

Kigyulladt egy családi ház vasárnap hajnalban Budapesten, a II. kerületi Tulipán utcában, a tűznek egy halálos áldozata is van – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnap.

A közlemény szerint a 200 négyzetméteres, kétszintes ház tetőszerkezete teljes terjedelmében égett. Tíz járművel negyvenkét tűzoltó vonult a helyszínre, de az oltást hátráltatta, hogy a tetőteret nehezen lehetett megközelíteni, illetve az épületben és annak környezetében több gázpalack is volt. Utóbbiak közül az egyik felhasadt, ötöt pedig a tűzoltók kivittek, megelőzve, hogy felrobbanjanak.

A házban két férfi élt, ám csak az egyikük tudott kimenekülni az épületből. A másik ember halálának pontos körülményeit, a tűz keletkezési okát a katasztrófavédelem által indított tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni. Az épület lakhatatlanná vált, a túlélőt rokonok fogadták be.

A szóvivő emlékeztetett arra is, hogy évente átlagosan 7500 lakástűz üt ki Magyarországon, pedig a többségük – elsősorban füstérzékelővel – megelőzhető lenne.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még