logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hollókő belopja magát a szívünkbe, megmutatjuk milyen a húsvéti fesztivál két év szünet után – Galéria!

| Szerző: hirado.hu
A hirado.hu fotósa Hollókőn járt és megmutatja, hogy a Nógrád megyei világörökségi falu miért lopja be magát a szívünkbe.

A képre kattintva megnézheti a legkisebbeket Hollókőn! 

Két év szünet után rendezik meg újra az idén négy napig tartó, pénteken kezdődő Hollókői húsvéti fesztivált; folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások, koncertek, családi és gyermekprogramok várják a Nógrád megyei világörökségi faluba látogatókat.

Hollókő egyik legismertebb és leglátványosabb húsvéti népszokása a locsolkodás, itt a fiatalok a régi hagyomány szerint vízzel locsolkodnak, a Hollókői Locsolóvizet idén már csatos üvegbe zárva haza is lehet vinni. Hímes tojás, magyar sonka, locsolóversek, színes forgatag jellemzi az eseménysorozatot.

A vendégek kóstolót kaphatnak a környék legjobb palóc gasztronómiájából, kiváló borokból és pálinkákból, a kicsiket gyermekprogramok, a nagyokat nép- és világzenei koncertek várják.

Vasárnap a nagyszínpadon lép fel a Fonó Néptáncegyüttes, a Nógrád Táncegyüttes, a Dűvő és a Muzsikás együttes, este Locsoló Táncház lesz a Dűvő zenekarral.
Hétfőn a Folt zenekar nótával és tánccal, a Fonó Néptáncegyüttes és a Nógrád Táncegyüttes táncházzal várja a látogatókat, és mindenki részese lehet a Nagy Húsvéti Locsolkodásnak a templomnál és az alsó kútnál. Vasárnap 9.30-kor kezdődött a húsvéti szentmise, amit feltámadási körmenet követett, hétfőn reggel 8 órától tartják a szentmisét.

A képre kattintva megnézheti galériánkat!

 

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/7/2022/04/PSX_20220417_140202-1024x576.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/7/2022/04/PSX_20220417_131810-1024x576.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Ajánljuk még