logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

KDNP: Csak egymás megbecsülésével lehet békében élni

Csak egymás megbecsülésével, párbeszéddel, együttműködéssel lehet békében élni, csak így tud kiteljesedni az egyén és általa gazdagodni a nemzet – hangsúlyozta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője szombaton, a holokauszt-emléknap alkalmából.

Simicskó István az MTI-hez eljuttatott közleményében aláhúzta, a fentiekre a legbiztosabb garancia a kereszténydemokrata politikában rejlik. Kiemelte, Magyarország kormánya mindent megtesz azért, hogy biztonságban, békében élhessenek az ország polgárai, erre a stabilitásra és következetességre óriási szükség van a szomszédban zajló háború miatt is.

Minden élet egyformán értékes, nem szabad engedni, hogy az erőszak legyen úrrá a világon!” – fogalmazott Simicskó István, aki azt kérte, „emlékezzünk a holokauszt áldozataira és ne engedjük, hogy ez megismétlődjön”.

A KDNP frakcióvezetője emlékeztetett, 2001 óta minden évben április 16-án tartanak megemlékezést a holokauszt magyarországi áldozatairól. „Ez a nap a magyar történelem egyik sötét pillanatára irányítja a figyelmünket” – tette hozzá.

Felidézte, 1944-ben ekkor kezdődött meg a hazai zsidóság gettóba zárása, a rendelkezés célja a teljes elkülönítésük volt a lakosság többi részétől. Ez a szégyenteljes folyamat a deportálásokkal végső soron sokszázezer honfitársunk halálához vezetett – közölte.

Simicskó István kitért arra is, az emlékezés nemcsak főhajtás az áldozatok előtt, de a múltbeli tapasztalatok felelősségteljes továbbadása a következő generációnak. „A történelem gyakran ismétli önmagát, mégis lehet, sőt kell is tanulni elődeink hibáiból” – fogalmazott.

Ajánljuk még