logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

48 perc – Márki-Zay: Feltételezhető, hogy árulók vannak az ellenzékben

| Szerző: hirado.hu
A baloldali szövetségesek, a választási kampány és eredmény is szóba került a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsorban, melynek vendége ezúttal Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért listavezetője, Hódmezővásárhely polgármestere volt.

Lánczi Tamás azzal a kérdéssel indította a műsort, hogy a listavezető családi élete hogyan zajlik a választás óta.

Márki-Zay Péter elmondta, hogy a családi élete a választás óta eltelt időben jobban zajlik, ezt tartja az elmúlt másfél hét legpozitívabb eseményének. Arra a kérdésre, hogy így képzelte-e a professzionális politizálást, úgy felelt, hogy örül annak, hogy a közmédia műsorában szerepelhet.

Lánczi Tamás elmondta, hogy több alkalommal is kerestük a politikust. Az ellenzéknek számos lehetősége volt, hogy szerepeljen, de a reklámidővel sem éltek. Az ellenzék narratívája a közmédia bírálata és ennek a foglyává vált.

A hódmezővásárhelyi polgármester azt mondta, hogy ő több televízióban is szerepelt és ahová hívják, oda elmegy.

Márki-Zay úgy értékelte az elmúlt időszakot, hogy nagyon nehéz, nagyon dolgos idők állnak mögötte egészen a baloldali előválasztás óta.

Elmondta, hogy az elmúlt négy évben minden ellenzéki párttal együttműködött. Kérdésre válaszolva kiemelte a Jobbikot, amely 2018-ban a hódmezővásárhelyi választáson (több ellenzéki párttal együtt) is segítette őt. A polgármester ezt a modellt akarta követni országos szinten, hogy minden ellenzéki párt közösen induljon, de ez láthatóan nem működött.

Lánczi Tamás felvetette, hogy Márki-Zay Péter mögött az előválasztás során nem állt párt, sőt a korábbi szövetségese, a Jobbik is mintha kihátrált volna a jelölt mögül.

A listavezető szerint egy választói nyomás csikarta ki ezt az összefogást a pártok között, de szövetségesei részéről valóban elhangzottak olyan nyilatkozatok, melyek alapján attól féltek, hogy ez az összefogás széteshet. A külső választói nyomás tartotta össze ezeket a pártokat, nem pedig a barátság.

Korábban Márki-Zay Péter arról is beszélt, hogy árulók vannak az ellenzék soraiban – idézte fel Lánczi. A listavezető szerint ez feltételezhető, de ebben az összefogásban mindenki saját magát tudja képviselni. Ugyanakkor azt kérte, hogy a programot ítéljék meg, ne pedig azt, hogy szövetségeseinek milyen vélt vagy valós bűnei vannak.

A politikus úgy gondolja választási programjuk nagyon jó és szeretné, ha minél több megvalósulna belőle és ehhez kérte az emberek támogatását, nem a szövetségeseihez. Márki-Zay Péter szerint ez egy utolsó kísérlet volt arra, hogy egy ilyen „lejtett pályán” győzzenek.

Számára jelenleg értelmetlen, hogy arról beszéljen, hogy mi lesz négy év múlva, hogy az összefogás egyben marad-e. Úgy gondolja, hogy most más világ jön, ez derült ki április 3-án. A listavezető elmondta, hogy nagyon fájdalmas volt számára ezt megélni.

Ajánljuk még